PAZITE ŠTA RADITE U VENECIJI, ZBOG OVOGA ĆE VAS ODRATI KAZNAMA I PROTERATI: Nemački turisti zbog kafe platili kaznu 950 evra! (FOTO)
Foto: Profimedia

nova pravila

PAZITE ŠTA RADITE U VENECIJI, ZBOG OVOGA ĆE VAS ODRATI KAZNAMA I PROTERATI: Nemački turisti zbog kafe platili kaznu 950 evra! (FOTO)

Planeta -

Par nemačkih turista je pokušao da skuva kafu u podnožju venecijanskog mosta Rialto pa su kažnjeni s 950 evra i naloženo im je da napuste grad.

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina su se juče ujutru smestili na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou.

Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih s 950 evra zbog neprikladnog ponašanja, navela je gradska uprava.

foto: Profimedia

Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu s nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Otkako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

"Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kaženjeni i izbačeni", rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

Propis usvojen u maju se tiče pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba poštovati u gradu suočenom s masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđen je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

Kurir.rs / Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track