MILIJARDER PEDOFIL POKUŠAO SAMOUBISTVO U ZATVORU: Džefri Epstajn pronađen u čudnom položaju u ćeliji, ne isključije se ni mogućnost napada (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA

sumnjivo

MILIJARDER PEDOFIL POKUŠAO SAMOUBISTVO U ZATVORU: Džefri Epstajn pronađen u čudnom položaju u ćeliji, ne isključije se ni mogućnost napada (VIDEO)

Planeta -

Milijarder pedofil Džefri Epstajn pokušao je samoubistvo u zatvoru i sada se nalazi pod 24-časovnom stražom.

Epstajn, koji je uhapšen početkom jula zbog federalnih optužbi, pronađen je na podu svoje ćelije u položaju fetusa, izvori su rekli NBC. Bio je polusvesan i imao je tragove povreda na vratu.

Izvori tvrde da je Epstajm možda pokušao da se obesi u ćeliji.

Međutim, drugi izvor je rekao da povrede Epstina nisu bile ozbiljne i ukazao je na mogućnost da je on koristio incident kako bi pokušao da dobije transfer iz zatvora.

Četvrti izvor za televiziju NBC tvrdi da zvaničnici nisu isključili mogućnost da je Epstin napadnut.

Još jedan zatvorenik je ispitivan je o incidentu.

NBC je izvestio da se radi o Nikolasu Tartaljoneu, bivšem policajcu koji je uhapšen u decembru 2016. godine i optužen za ubistvo četiri muškarca zbog droge.

Izvori su za VNBC izjavili da je Tartaljone tvrdio da nije video ništa šta se desilo Epstinu i rekao da ga nije dotakao.

Bruce Barket, advokat odbrane za Tartaljonea, rekao je u CNBC-u: "Svaka sugestija da je g. Tartaljone napao bilo koga, je potpuna izmišljotina."

Epstajn, 66, optužen je ovog meseca za krivično delo trgovine ljudima i zaveru za seksualnu trgovinu u Okružnom sudu SAD na Menhetnu. Ako bude osuđen, suočava se sa do 45 godina zatvora.

Kurir.rs/CNBC Foto: Profiemdia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track