Najnovije vesti

MOSKVA DEMANTUJE RUMUNIJU: Sve što su rekli o transportu ruskih tenkova u Srbiju je laž!
Ilustracija, Foto: EPA

oglasila se rusija

MOSKVA DEMANTUJE RUMUNIJU: Sve što su rekli o transportu ruskih tenkova u Srbiju je laž!

Planeta

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je informacije rumunskih vlasti o navodnom blokiranju i zadržavanju brodova sa ruskim oklopnim transporterima koji su išli za Srbiju.

"Ministarstvo odbrane Rusije nije slalo nijedan brod za transport vojne tehnike Dunavom u Srbiju. Sve optužbe o takvim isporukama i navodnim ’zadržavanjima‘ ruskog transporta sa oklopnim transporterima od strane Rumunije su apsolutna laž“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da se „izvoz proizvoda vojne namene iz Ruske Federacije u Srbiju odvija u strogom skladu sa međunarodnim pravom i u okviru bilateralne vojno-tehničke saradnje“.

"Sve isporuke su izvršene u strogom skladu sa uslovima zaključenog ugovora i u rokovima dogovorenim između strana“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije saopštilo da ta zemlja nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...