HOROR U INDIJI: Oteli muslimanskog dečaka, pa ga polili kerozinom i zapalili! Policija negira zločin, kažu da je tinejdžer sam sebe povredio! (VIDEO)
Foto: AP

JEZIVO

HOROR U INDIJI: Oteli muslimanskog dečaka, pa ga polili kerozinom i zapalili! Policija negira zločin, kažu da je tinejdžer sam sebe povredio! (VIDEO)

Planeta -

Četvorica muškaraca u Indiji otela su 15-godišnjeg muslimanskog dečaka i zapalila ga.

Nakon što je odbio da uzvikuje hinduistički pozdrav "Slava bogu Rami", oni su ga polili kerozinom i zapalili. Incident je zabeležen u oblasti Čandauli, u saveznoj držav Utar Pradeš.

Dečak je u lokalnu bolnicu dovezen sa 60-postotnim opekotinama po celom telu.

No, lokalna policija tvrdi da je sve izmišljeno i da se dečak sam povrijedio. U saopšenju za javnost oni navode da su opekotine 45-postotne, da postoje svedoci koji tvrde da se tinejdžer sam zapalio i da su izjave koje je dao policiji, kontradiktorne.

Magazin "Otlook India" tvrdi da je dečak u kritičnom stanju i da se lekari boje da neće preživeti. Ovaj medij upozorava i na porast nasilja prema muslimanima. Desetine ljudi je ove godine prebijeno, jer su odbijali da uzvikuju hinduističke pozdrave.

U izveštaju o verskim slobodama za prošlu godinu Stejt department istaknuo je da je ova pojava uzela maha i da indijske vlasti ne poduzimaju ništa da se to spreči.

"Verski motivisani zločini sve su učestaliji. Ubistva, napadi gomile, mučenja i maltretiranja muslimana poprimaju zabrinjavajuće razmere. Brine i to što indijske vlasti ne poduzimaju efikasne mere da se to prekine", navedeno je i uzveštaju koji je zvanični Nju Delhi odbacio kao neosnovan i tendenciozan.

Kurir.rs/Avaz.ba/Independent

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja