NAPALI SU KARABINJERA BEZ MILOSTI: Zarili su italijanskom policajcu nož u srce, a američka javnost besni zbog tretmana koji imaju! (VIDEO)
Foto: Screenshot

surovo

NAPALI SU KARABINJERA BEZ MILOSTI: Zarili su italijanskom policajcu nož u srce, a američka javnost besni zbog tretmana koji imaju! (VIDEO)

Planeta -

Policajci koji su se sukobili sa dvojicom američkih tinejdžera u Rimu, uredno su se legitimisali kao policajci, kažu nadležni.

Finegan Lik Elder i Gabrijel Kristijan Natal-Hjorth suočeni su sa optužbama za ubistvo karabinjera Maria Čerćela Ređe. Optužbe za ubistvo nose moguću kaznu doživotnog zatvora. Komandant karabinjera Franćesko Gargano rekao je da su policajci Mario Čerčelo Rega i Andrea Variale "odmah napali" dvojicu Amerikanaca.

"Nisu imali mogućnost da koriste oružje i reaguju", rekao je Gargano i dodao da su policajci napadnuti čim su se identifikovali kao karabinjeri. Ta tvrdnja je u suprotnosti sa tvrdnjama američkih istražitelja. Kažu da nisu znali da su dvojica policajaca bili policajci, jer su bili u civilnoj odeći.

Dopisnik Si-Bi-Es Set Doane izveštava da su osumnjičene u ponedeljak u rimskom zatvoru posetili zaposleni u američkoj ambasadi. Dokumenti objavljeni u ponedeljak, u kojima istražni sudija Kiara Galo objašnjava svoju odluku da dozvoli nastavak pritvora paru, zbog kobnog susreta. Dokument je otkrio da su tinejdžeri konzumirali alkohol i da je sudija verovao da su pokazali "potpuno odsustvo samokontrole i kritične sposobnosti". Ona je rekla da su "pokazali prekomernu nezrelost".

Snimak sa kamera koji su italijanski mediji prikazali, iako nije nezavisno potvrđen, navodno prikazuje tinejdžere u Rimu, gde su navodno pokušali da nabave kokain za 90 dolara. Viđeni su kako beže sa kesom koju su ukrali nakon što je posao sa drogom krenuo po zlu.

Očevidac je rekao da ih je video kako beže sa mesta nesreće. Pozvana su dvojica policajaca u civilnoj odjeći iz policijskih snaga , uključujući Maria Ćerćelu Rega, koga je ubio stariji od tinejdžera. On tvrdi da je to bila samoodbrana, jer je verovao da je napadnut.

Međutim, u sudskim dokumentima objavljenim u ponedeljak, sudija Galo je primetio da na Starijem nisu pronađeni znakovi davljenja i rekao je da više ubodnih rana nanetih policajcu nije pokazatelj "legitimne odbrane".

Tinejdžeri su takođe ispitivačima rekli da nisu shvatili imaju posla sa policajcima, ali Galo je to odbacila kao "nemoguće", rekavši da su se policajci više puta usmeno identifikovali, i pokazali svoje značke. Natale-Hort je tokom ispitivanja tvrdio da nije znao za ubod nožem tek nakon što su se on i stariji tinejdžer vratili u svoju hotelsku sobu i zaspali. Tinejdžeri su davali kontradiktorne izjave o tome ko je skrivao oružje u plafonu njihove hotelske sobe.

Fotografija na kojoj je Natale-Hort sa povezom na očima u policijskom pritvoru izazvala je proteste, posebno jer se pojavila ubrzo nakon što je policija rekla da je priznao da je umešan u ubistvo.

Italijanski zvaničnici brzo su to proglasili greškom jednog policajca, koji je premešten na drugo mesto. Rimski tužilac Mišele Prestipinjo tvrdi da je slučaj vođen na zakonit način, u prisustvu advokata i prevodioca. Rekao je da je ispitivanje snimljeno.

Prestipinjo je rekao da su istrage još uvek u toku kako bi se utvrdilo zašto je Natale-Horth imao vezana povez.

Kurir.rs/CBS News

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track