NOVI DETALJI O MILIJARDERU PEDOFILU: Epstajn maštao da stvori superljude
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

genetski inženjering

NOVI DETALJI O MILIJARDERU PEDOFILU: Epstajn maštao da stvori superljude

Planeta -

Prijatelj Bila Klintona i Donalda Trampa želeo je da bude tvorac nove rase i svojom spermom odjednom oplodi 20 žena

Uhapšeni američki milijarder pedofil Džefri Epstajn maštao je da stvori

superljude, bude tvorac nove rase i odjednom oplodi 20 žena. Ugledni Njujork tajms prenosi da je Epstajn svoje bolesne ideje iznosio poznatim naučnicima.

Bogate donacije

Bogati finansijer, koji je uhapšen zbog optužbi za podvođenje i trgovinu maloletnicama, želeo je da stvori poboljšanu ljudsku rasu pomoću genetskog inženjeringa i veštačke inteligencije. Podsećamo, milijarder je drugovao sa Bilom Klintonom i Donaldom Trampom, bivšim i sadašnjim predsednikom SAD. Na listi njegovih prijatelja nalaze se i brojni ugledni naučnici, koje je izdašno finansirao. Epstajn je družeći se s njima pričao kako planira da koristi svoj ranč u Novom Meksiku kao sedište operacije u kojoj bi svojom spermom oplođavao po 20 žena odjednom. Među naučnicima sa kojima se on družio su Džordž Čerč, poznati molekularni inženjer, Stiven Džej Guld, evolucionarni biolog, kao i Frank Vilcek, teorijski fizičar.

Daje ga upola cene... Helikopter 'sikorski S-76' iz 2008.
Daje ga upola cene... Helikopter "sikorski S-76" iz 2008.foto: Printscreen

PRODAJE HELIKOPTER UPOLA CENE

Epstajn prodaje svoj privatni helikopter i za njega traži tri miliona dolara. On je letelicu tipa "sikorski S-76" iz 2008. koristio za prevoz maloletnica koje je podvodio svojim prijateljima i klijentima. Opremljen je sa dva kožna kauča i može da preveze do osam osoba. Mediji u SAD prenose da je Epstajn hitno potreban keš kako bi pokazao da može da plati kauciju koja može da bude i do 100 miliona dolara. Realna cena ovog helikoptera na tržištu je šest miliona dolara.

Alan Deršovic, bivši Epstajnov advokat, koji ga je branio na suđenju 2008, kada je dobio 13 meseci zatvora zbog organizovanja prostitucije, kaže da je bio užasnut njegovim interesovanjem za genetski inženjering. - Svi su se pitali da li su naučnici više zainteresovani za Epstajnove planove o stvaranju nove rase ili su samo želeli njegov novac - rekao je Deršovic. Epstajn je jednom prilikom održao ručak na Harvardu, u sklopu programa za evolucionarnu dinamiku. Donirao je 6,5 miliona dolara za taj program, a svetskom udruženju transhumanista donirao je 20.000 dolara.

Prevarant

Steven Pinker, psiholog s Harvarda, kaže da je Epstajna smatrao "intelektualnim prevarantom", osobom koja se pravila da je intelektualac: - Iznenada bi menjao teme, kao da ima poremećaj koncentracije, a primedbe bi odbacio nekom nezrelom doskočicom - rekao je Pinker. Pionir virtuelne stvarnosti Džeron Lanijer naglasio je da se Epstajnove ideje nikad nisu uzdigle na naučni nivo kako bi mogle da se podvrgnu kritičkoj analizi. Ipak, Njujork tajms piše da zasad nema dokaza da je milijarder svoje ideje sproveo u delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track