Najnovije vesti

POŽARI I DALJE UNIŠTAVAJU SIBIR, A SADA SU U POMOĆ PRITEKLI I ŠAMANI: Izvode rituale i mole se duhovima, u nadi da će vatrena stihija prestati! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/RT Documentary

VIŠE NE ZNAJU ŠTA DA RADE

POŽARI I DALJE UNIŠTAVAJU SIBIR, A SADA SU U POMOĆ PRITEKLI I ŠAMANI: Izvode rituale i mole se duhovima, u nadi da će vatrena stihija prestati! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Ruski vatrogasci imali su mnogo problema sa obuzdavanjem požara i poplava na istoku zemlje, a na kraju su u pomoć "priskočili" i paganski vračevi.

Oni su već nekoliko puta izvodili rituale kako bi prizvali drevne sibirske duhove kako bi, navodno, pomogli u gašenju vatrene stihije.

Na video snimku objavljenom na internetu vidi se šaman kako šeta oko drveta i udara u bubnjeve. Ovaj ritual izveden je na ostrvu Olhon na Bajkalskom jezeru.

Ovaj šaman i još pedesetak njegovih kolega iz Mongolije, Nemačke i Poljske su u sklopu rituala nudili hranu duhovima, a zauzvrat tražili pomoć.

Energija

Nivoi energije bili su veoma visoki, rekao je za rusku agenciju RIA Novosti jedan od šamana.

Ostrvo Olhon je lokalni centar šamanizma, a vračevi veruju da baš tu živi 13 glavnih duhova.

Da sve bude još gore, pored požara i poplave su pogodile neke delove Sibira. Više od 20 ljudi do sada je izgubilo živote.

Šamani su se molili za zdravlje i uspeh stotina radnika hitnih službi koji se već nedeljama bore sa požarima i poplavama.

Ruska vojska koristila je avione i helikoptere za gašenje požara. Neki korisnici društvenih mreža bili su skeptični kada je u pitanju doprinos paganskih vračeva.

Bubnjevi su popravili stvar

"Opozovite avione. Tu su momci sa bubnjevima koji će sve da srede", rekao je jedan lokalni korisnik Telegrama.

To nije prvi put da šamani pokušavaju da pomognu u važnim državnim pitanjima.

Ranije ove godine, grupa šamana žrtvovala je pet kamila da bi Rusija bila jača, a jedan vrač je krenuo na putovanje od 2.000 kilometara "kako bi Rusiju oslobodio od predsednika Putina".

Kurir.rs/BBC na srpskom

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...