ŠETAO JE ŠUMOM KAD SE MEDVED ZALETEO PRAVO U NJEGA! Zario mu je zube u nogu, a da se nije setio ove jedne stvari ne bi preživeo! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

borba na život i smrt

ŠETAO JE ŠUMOM KAD SE MEDVED ZALETEO PRAVO U NJEGA! Zario mu je zube u nogu, a da se nije setio ove jedne stvari ne bi preživeo! (VIDEO)

Planeta -

Kanađanin Kolin Dauler uputio se u vožnju biciklom u zabačenom šumskom predelu Britanske Kolumbije, a hteo je da istraži i moguće rute za planinarenje. Iako je mislio da će na ovom putu biti sam, uskoro je pred njega izašao grizli.

U početku se ponadao da će on, kao i većina medveda, želeti da izbegne kontakt sa ljudima i nastaviti svojim putem.

Razmišljao je da li da se vrati nazad, obiđe medveda ili ostane u mestu, ali je životinja odlučila da se zaleti pravo na njega.

"Pokušao sam da pobegnem. On me je brzo stigao, pa sam ga gađao biciklom", rekao je Dauler.

Potom je pokušao je da se pravi mrtav. Dok je nepomičan ležao na zemlji setio se svoje poslednje nade, malog noža u džepu. Otac mu ga je poklonio samo dve nedelje pre toga.

"Dohvatio sam nož najmirnije što sam mogao, a tada sam već mogao da osetim dah medveda. Zario mi je zube u nogu, osetio sam kako mu zubi udaraju u moju kost. Bockao sam ga oštricom u glavu, a onda sam uspeo sam da ga ubodem u vrat. Taj nož mi je spasao život", ispričao je.

Iako teško ranjen, uspeo je da nađe svoj bicikl. Vozio se 7 kilometara do najbližeg kampa gde je izgubio svest. Na sreću, tu je bilo nekoliko kampera koji su znali prvu pomoć i tako mu spasli život. Kanađanin je prebačen u bolnicu gde se uspešno oporavlja.

Kurir.rs/CBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track