ŠOK SNIMCI IZ EVROPE: Usred Amsterdama besneo tornado, grom pogodio nemačke fudbalere, u Luksemburgu nastao haos! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

STRAŠNE OLUJE ŠIROM KONTINENTA

ŠOK SNIMCI IZ EVROPE: Usred Amsterdama besneo tornado, grom pogodio nemačke fudbalere, u Luksemburgu nastao haos! (VIDEO)

Planeta -

Širom Evrope besnele su oluje, pa su tako i u Holandiji snimljene nestvarne scene.

Naime, usred Amsterdama se pojavio tornado. Vetar je nosio sve pred sobom, a građani su panično bežali tražeći zaklon.

Kao što smo već pisali, tornado je protutnjao i Luksemburgom. U toj zemlji povređeno je najmanje 19 ljudi, a nateže su pogođena područja Petingen i Kaerjeng na jugozapadu. Oštećeno je 100 kuća, kao i veliki broj automobila, dok su uništena i četiri strujna stuba.

U susednoj Francuskoj tornado je bio manje snažan, ali su lokalni mediji izvestili da je na desetine krovova uništeno i automobila oštećeno u Longviju i Erseranžu.

Na jugu Nemačke, u pokrajini Baden-Virtenberg, od udara groma povređeno je 15 fudbalera.

Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije.

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se nakratko onesvestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posledice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povređen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

Zbog upozorenja na nevreme, u Britaniji je otkazano više dogadaja na otvorenom ovog vikenda.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja