MADURO ZA DOGOVOR S OPOZICIJOM: Može dijalog, ali uz poštovanje Venecuele!
Foto: Twitter/@maduro_en, Profimedia

VELIKI MITING U KARAKASU

MADURO ZA DOGOVOR S OPOZICIJOM: Može dijalog, ali uz poštovanje Venecuele!

Planeta -

KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da spreman "na postizanje dogovora" sa opozicijom uprkos zamrzavanju pregovore pre tri dana.

Maduro je govorio sinoć na jednom skupu u Karakasu protiv najnovijih američkih sankcija Venecueli i kazao da je spreman za "dijalog, postizanje dogovora, ali uz poštovanje Venecuele".

On je pre tri dana zbog novih američkih sankcija otkazao učešće delegacije vlade na pregovorima sa predstavnicima opozicije na Barbadosu, u pokušaju da se reši politička kriza u zemlji.

Maduro je na sinoćnjem protestu takođe izjavio da Venecuela ima vojsku koja je u stanju da u svim okolnostima garantuje narodu mir i poštovanje nacionalnog suvereniteta.

Venecuela već mesecima prolazi kroz duboku političku krizu zbog borbe izabranog predsednika Nikolasa Madura i lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za prelaznog predsednika države i kog je priznalo 50-ak zapadnih zemalja, predvođenih SAD.

Zemlju pogađa i ozbiljna ekonomska kriza, koja je dodatno pogoršana finansijskim sankcijama koje su SAD uvele da bi skinule legalno izabranog Madura s vlasti i dovele svog čoveka.

U Venecueli je nestašica osnovnih namirnica i lekova.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track