Najnovije vesti

AVION POČEO DA SE RASPADA NAKON POLETANJA, DELOVI KAO MECI PADALI PO KUĆAMA: Komadi od 20 centimetara probijali krovove, lomili automobile... OPŠTA PANIKA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NESREĆA

AVION POČEO DA SE RASPADA NAKON POLETANJA, DELOVI KAO MECI PADALI PO KUĆAMA: Komadi od 20 centimetara probijali krovove, lomili automobile... OPŠTA PANIKA! (VIDEO)

Planeta

Metalni delovi Boinga 787 norveške kompanije Norwegian, koji su se ubrzo nakon poletanja odlomili sa aviona, padali su poput "kiše metaka" na okolno stambeno naselje.

Na građane koji žive u naselju nedaleko od rimskog aerodroma Leonardo da Vinči Fjumićino u subotu su padali manji metalni delovi aviona veličine 20 santimetara, prenosi britanski Indipendent.

Jedan od stanovnika rekao je da je sve ličilo na oluju čelika i metala i da je zbog toga pobegao u kuću. Na području Isola Sakra, koje se nalazi južno od grada i aerodroma, oštećeno je desetak automobila i kuća, a jedna osoba prijavila je lakše opekotine.

 

Pokrenuta je zvanična istraga kako bi se utvrdilo šta je izazvalo ovaj incident, a za sada je poznato da je pilot odustao od planiranog puta za Los Anđeles i da se avionom vratio na rimski aerodrom.

Pretpostavlja se da su delovi pali sa levog motora aviona, ali još nije poznato o kakvom se kvaru radilo i da li je 298 putnika u avionu bilo u opasnosti.

Portparolka kompanije Norwegian izjavila je da postoje "naznake tehničkog kvara" i dodala da je avion sleteo na bezbedno.

 

Gradonačelniok Fjumićina Esterino Montinonapisao je na svom Fejsbuku da se incident dogodio u 16.40 po lokalnom vremenu u subotu jer se avion pokvario, kao i da su tokom kvara metalni delovi velikom brzinom padali na zemlju.

 

"Prilikom pada ti delovi su pogodili parkirane automobile, bašte i druge objekte i oštetili ih", rekao je Montino i dodao da su na lice mesta odmah došli policajci, vatrogasci, predstavnici civilne zaštite.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...