Najnovije vesti

AMERIKA PRIKOČILA: SAD odložile primenu dodatnih carina od 10 posto na kinesku robu!
Foto: Printscreen Youtube

trgovinski rat

AMERIKA PRIKOČILA: SAD odložile primenu dodatnih carina od 10 posto na kinesku robu!

Planeta

SAD su danas saopštile da su odložile primenu dodatnih carina od 10 odsto na kinesku robu vrednu 300 milijardi dolara koje je, početkom avgusta uveo predsednik Donald Tramp sa početkom važenja od 1. septembra.

Američka trgovinska kancelarIja je saopštila da dodatne carine od 10 odsto i dalje važe, ali da je početak njihove primene na neke proizvode pomeren na 15. decembar.

U pitanju su mobilni telefoni, lartop kompljuteri, konzole za video igre, neke igračke, komjuterski monitori, cipele i odeća. Glavni američki tržišni indeksi su skočili za više od jednog procenta nakon objavljivanja te vesti.

Inače, kineske kompanije su, kao odgovor na ovu Trampovu odluku, zaustavile uvoz poljoprivrednih proizvoda iz SAD. U trgovinskom ratu s Kinom, SAD su ranije uvele carine na uvoz kineske robe vredne 250 milijardi dolara.

Peking je uzvratio carinama na američke proizvode vredne 110 milijardi dolara, pre svega usmerenim na poljoprivredne proizvode, što je bio direktan udarac na Trampove pristalice medju poljoprivrednicima.

Kurir.rs/Beta

Foto YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...