TINEJDŽER NA INTERNETU PRETIO MASOVNIM NASILJEM, A POSLE REKAO DA SE ŠALIO: FBI mu upao u kuću, pronašli 10 pušaka i 10.000 šaržera! (FOTO)
Foto: Shutterstock

ODMAH GA UHAPSILI

TINEJDŽER NA INTERNETU PRETIO MASOVNIM NASILJEM, A POSLE REKAO DA SE ŠALIO: FBI mu upao u kuću, pronašli 10 pušaka i 10.000 šaržera! (FOTO)

Planeta -

Tinejdžer iz Ohaja uhapšen je zbog pretnji na internetu masovnim nasiljem, a kao metu naveo je federalne agente i organizaciju "Planirano roditeljstvo".

Agenti FBI upali su u dom Džastina Olsena (18) i pronašli desetak pušaka i oko 10.000 šaržera, piše BBC.

"Upucati svakog federalnog agenta na vidiku", navodno je napisao dodajući da će se obezbediti zalihama oružja.

Olsen je izjavio da su njegovi komentari napisani iz šale, kao i animacije na aplikaciji Aj fani, zavedeno je u sudskim spisima.

Federalci su uhapsili Džastina Olsena prošle nedelje, samo nekoliko dana nakon masovnih pucnjava u SAD. On je optužen zbog pretnji federalnim službenicima i zadržan u pritvoru, prenosi b92.

Istraga protiv njega počela je u februaru, kada je FBI dobio žalbu na tinejdžera sa Aljaske, pišu američki mediji. Njegovu imejl adresu pratili su do Ohaja, gde je živeo sa svojim ocem.

Olsen je navodno imao hvalospeve masovnih pucnjava, nasilja protiv klinika Planiranog roditeljstva i eksplozija bombi u Oklahoma sitiju kada je poginulo 168 ljudi.

Prema dokumentima sa suda, pažnju FBI privukao je naglim povećanjem broja pratilaca od februara do marta ove godine. Nerazjašnjeno je koliko oružja pripada njemu, a koliko njegovom ocu.

Kurir.rs/BBC

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja