Najnovije vesti

PUTIN ODLIKOVAO JUNAKE: Pilot i kopilot koji su prinudno spustili avion u kukuruzno polje HEROJI RUSIJE!
Foto: AP

VELIKO PRIZNANJE

PUTIN ODLIKOVAO JUNAKE: Pilot i kopilot koji su prinudno spustili avion u kukuruzno polje HEROJI RUSIJE!

Planeta

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je titule Heroj Rusije dvojici pilota kompanije "Ural Erlajns" koji su prinudno sleteli na polje kukuruza u predgrađu Moskve, spasivši živote 223 putnika.

Ostali članovi posade odlikovani su Ordenom za hrabrost.

"Potpisao sam dekret o dodeli odlikovanja članovima posade aviona koji je prinudno sleteo u blizini aerodroma Žukovski", rekao je Putin otvarajući sastanak sa članovima ruskog Saveta za bezbednost.

Ruski putnički avion juče je prinudno sleteo u polje nedaleko od aerodroma "Žukovski" ubrzo po poletanju iz Moskve pošto su ptice uletele u motor letelice, a u incidentu su povređene 23 osobe, uključujući devetoro dece. 

Avion sa 234 putnika i članova posade kompanije "Ural Erlajns" poleteo je iz Moskve za Simferopolj, na Krimu, kada su ptice uletele u motor.

Pilota Damira Jusupova i kopilota Georgija Murzina u Rusiji slave kao heroje, pošto su uspeli da spasu živote 223 ljudi.

Damir Jusupov, 41-godišnjak iz Sibira koji je spustio Erbas u polje kukuruza, nije tipičan pilot - svojevremeno ga je odbila pilotska škola, završio je prava i tek potom se prekvalifikovao.

Georgij Murzin, 23-godišnji kopilot, dobio je licencu za pilota pre samo dve godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...