Najnovije vesti

BLAM UKRAJINSKIH BEZBEDNJAKA: Izraelski kralj droge im pobegao tokom deportacije!
Foto: Facebook/Printscreen

nestao na aerodromu

BLAM UKRAJINSKIH BEZBEDNJAKA: Izraelski kralj droge im pobegao tokom deportacije!

Planeta

Ukrajinska nacionalna policija potvrdila je danas da je Amos Dov Silver, osnivač najveće svetske mreže prodaje droge preko interneta, pobegao sa kijevskog međunarodnog aerodroma "Borispil".

"Da, dogodilo se (bekstvo). Međutim, policija nije zvanično o tome informisana. Njegovo izručenje je bilo isključivoj nadležnosti Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je policija.

Ranije je ukrajinski onlajn list Strana izvestio da se bekstvo kralja droge dogodilo prošle večeri, kada je doveden na aerodrom da bude deportovan nazad u Izrael.

Taj list je objavio da je on prošao kroz pasošku kontrolu i da mu je skinuta nanogica. Zatim, uputio se ka zoni djuti fri pre nego što je nestao.

Odluka o deportaciji doneta je 15. avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvestile izraelske kolege o tome i sami su je izvodili.

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucione mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo, SAD i Izraela.

Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela. U to vreme vlasti Ukrajine su označile njegovo hapšenje kao najveću uspešnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva.

U julu je Silver pušten iz pritvora pre suđenja i stavljen u kućni pritvor.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...