DOBROČINSTVO JE SKUPO KOŠTALO: Stala je da pomogne čoveku posle saobraćajne nesreće, a onda je on seo u njen auto i pobegao!
Foto: AP

istraga je u toku

DOBROČINSTVO JE SKUPO KOŠTALO: Stala je da pomogne čoveku posle saobraćajne nesreće, a onda je on seo u njen auto i pobegao!

Planeta -

Devojka koja je zaustavila automobil da pruži prvu pomoć čoveku povređenom u saobraćajnoj nesreći, nije ni slutila da će je njeno dobročinstvo skupo koštati.

Sijan Džajasekera (22) iz Mančestera videla je kako automobil sleće sa autoputa i odmah je stala da pomogle povređenom vozaču.

Dok je ona pretraživala područje oko slupanog automobila u pokušaju da ga nađe, muškarac je ušao u njen parkiran automobil i pobegao.

Očevidac je kasnije ispričao Sijan da je lopov bio "sav krvav i vidno pijan".

Njena kreditna kartica, koju je zajedno sa laptopom i telefonom ostavila u vozilu, kasnije je upotrebljena u mančesterskoj prodavnici i garaži.

"To je bila nadrealna situacija. Automobil je bio toliko slupan da sam mislila da ću zateći mrtvo telo. Obučena sam za prvu pomoć i mislila sam da mogu da pomognem vozaču ako je preživeo. Ne razumem kako neko može da bude toliko teško povređen i da mu prva misao bude da ukrade tuđi auto", rekla je ona.

Lokalna policija je pokrenula istragu i traga za lopovom koji je opisan kao nizak, mršav i ćelav muškarac.

"Policajci koji su izašli na lice mesta su mi rekli da se tako nešto nikada nije desilo", kazala je Sijan za Miror.

Kurir.rs/Miror

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track