Najnovije vesti

AFERA EPSTAJN JOŠ NIJE ZAVRŠENA: Francuska otvara istragu o silovanju maloletnica! Milijarder pedofil zlostavljao devojčice i van granica SAD!
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

JEZIVO

AFERA EPSTAJN JOŠ NIJE ZAVRŠENA: Francuska otvara istragu o silovanju maloletnica! Milijarder pedofil zlostavljao devojčice i van granica SAD!

Planeta

Francuska je otvorila istragu zbog navodnog silovanja maloletnica i niza drugih optužbi vezanih za slučaj preminulog američkog milijardera Džefrija Epstajna.

U izjavi tužioca Remija Eca navedeno je da je odluka o otvaranju preliminarne istrage zasnovana na "elementima dostavljenim" njegovoj kancelariji i na "razmeni sa američkim vlastima, nadležnim za takozvanu aferu Epstajn".

 

Istraga uključuje podatke o maloletnicima od 15 i više godina, navodi se u saopštenju.

Nisu dostavljeni detalji o tome koji su "elementi'' doveli do istrage i može li se to odnositi na lično svedočenje navodnih žrtava Epstajna koje su zadržale stan na luksuznoj adresi u blizini Trijumfalne kapije, prenosi AP.

 

Epstajn, magnat koji je bio blizak eliti i političkim moćnicima i posedovao karipsko ostrvo, ubio se 10. avgusta u zatvoru u Njujorku čekajući suđenje po saveznim optužbama za trgovinu ljudima. Imao je 66 godina.

 

Brojne žene u SAD tvrde da ih je Epstajn seksualno zlostavljao.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...