POLICAJCI IZ NJUJORKA UHAPSILI TINEJDŽERKU ZBOG MARIHUANE, PA IMALI SEKS SA NJOM: Ona ih je prijavila za silovanje, a sada su pušteni na slobodu! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

priznali krivicu

POLICAJCI IZ NJUJORKA UHAPSILI TINEJDŽERKU ZBOG MARIHUANE, PA IMALI SEKS SA NJOM: Ona ih je prijavila za silovanje, a sada su pušteni na slobodu! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Dva bivša policajca iz Njujorka izbegla su zatvor iako su priznali da su imali seksualne odnose s 18-godišnjakinjom koju su priveli zbog posedovanja marihuane, javlja BBC.

Edi Martins i Ričard Hol uhapsili su devojku zbog posedovanja marihuane, pa su sa njom imali seksualne odnose u zadnjem delu policijskog kombija u zamenu da je puste na slobodu.

Osuđeni su na pet godina uslovne kazne, ali su zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do tri godine, koliko su tražili tužioci. Bivši policajci su prvo bili optuženi za silovanje, ali te optužbe su odbačene.

Ovog četvrtka bivši policijski službenici priznali su krivicu za nedozvoljeno ponašanje tokom radnog vremena i druge optužbe za koje su ih teretili vezano uz ovaj događaj.

U julu 2017. godine policajci su devojku zaustavili dok je vozila automobil u kojem su se nalazili i njeni prijatelji. U autu su pronašli marihuanu pa su je uhapsili.

Potom su se dogovorili da će imati seksualne odnose u zamenu za njeno puštanje, a hapšenje nisu prijavili.

Optužbe za silovanje su odbačene

Nakon toga devojka je otišla u bolnicu na pregled, a testovi su pokazali prisutnost DNK-a oba policajca na njenom telu. Ona ih je potom prijavila za silovanje.

Prvobitno im je pretilo čak 25 godina zatvora zbog optužbi za silovanje i kidnapovanje. Međutim, te optužbe su u martu odbačene zbog nedostatka dokaza.

Advokat devojke Majkl N. Dejvid izjavio je kako je "potpuna nepravda" što su policajci izbegli zatvorsku kaznu.

Nakon ovog događaja ispravljena je zakonska rupa prema kojoj su policajci mogli da imaju seksualne odnose s osobama koje su pritvorene ako su oni bili dobrovoljni.

No to se nije moglo retroaktivno primeniti na Martinsa i Hola koji su 2017. godine dali ostavke u policiji.

Kurir.rs/Index.hr/BBC

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja