Najnovije vesti

AMERIKANCI STRAHUJU OD ČUDOVIŠNE OLUJE: Tramp apelovao na građane da slušaju upozorenja vlasti o URAGANU DORIJANU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

bezbednost na prvom mestu

AMERIKANCI STRAHUJU OD ČUDOVIŠNE OLUJE: Tramp apelovao na građane da slušaju upozorenja vlasti o URAGANU DORIJANU! (VIDEO)

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp apelovao je na sve građane koji bi mogli da se nađu na udaru uragana Dorijan da slušaju upozorenja i moguća naređenja za evakuaciju koja im budu upućivale lokalne vlaste.

Kako je preneo AP, Tramp je naglasio da je "javna bezbednost uvek na prvom mestu", kao i da on i njegovi saradnici pomno prate učestale izveštaje o "čudovišnoj oluji".

Tramp je upozorio da se uragan približava sporo, ali i da je jedan od najvećih zabeleženih uragana.

Prema očekivanjima, kako je upozorio američki predsednik, uragan će pogoditi veliki deo istočne obale SAD, a neke delove će, kako je istakao, pogoditi "vrlo, vrlo jako".

Američki centar za uragane je danas saopštio da Dorijan u svom centru dostiže brzinu od, kako navodi AP, "čudovišnih" 295 kilometara na čas, sa tendencijom jačanja.

Uragan se polako približava američkoj obali i za sada se nalazi na oko 295 kilometara istočno od Vest Palm Biča u državi Florida.

Dorijan je već pogodio jedan deo Bahama, i prema navodima Američkog centra za uragane, to je najjači uragan koji je pogodio tu zemlju u novijoj istoriji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...