Najnovije vesti

OGAVNA SVADBA! TOLIKO JE ODVRATNO DA JE SUD MORAO DA REAGUJE! Udali devojčicu (11) za odraslog momka (22)! Roditelji slavili i veselili se, a pogledajte kako jadno dete drži rukice na očima i briše suze! (VIDEO)
Foto: Tvitter/@AlinejadMasih

iran razvrgao skandalozni brak

OGAVNA SVADBA! TOLIKO JE ODVRATNO DA JE SUD MORAO DA REAGUJE! Udali devojčicu (11) za odraslog momka (22)! Roditelji slavili i veselili se, a pogledajte kako jadno dete drži rukice na očima i briše suze! (VIDEO)

Planeta

Sud u Iranu raskinuo je brak sklopljen između 11-godišnje devojčice i 22-godišnjeg muškarca i naredio roditeljima da sačekaju dve godine, kad mogu da je vrate mužu.

Spasavanju ove devojčice najviše je doprinela novinarka Masih Alinedžad, koja je na Titeru postavila snimak ove ogavne svadbe.

"Ovo je venčanje devojčice mlađe od 13. godina. Plakala sam kad sam dobila ovaj video iz okruga Bahmaj. Po islamskim zakonima devojčica stara 13 godina sme da se uda, ali ne sme sama da odluči kako će se obući", napisala je zgrožena novinarka na Tviteru.

Iako je devojčicino lice na snimku zamagljeno, lepo se vidi kako ona drži rukice na očima i briše suze s lica.

foto: Tvitter/@AlinejadMasih

Snimak je toliko šokirao javnost, pogotovo kad je novinar Babak Tagveja izjavio da mala nevesta zapravo ima 9 godina, a njen mladoženja čitavih 28! Reč je o borcu narodne milicije Basidž, kom je okružni islamski sud dao dozvolu da se oženi detetom.

Situacija je toliko ekstremna da je državni sud reagovao i razvrgao brak dok devojčica ne napuni 13 godina, kad, po iranskim zakonima, može da se uda. Međutim, brak može da se sklopi i kad je dete mlađe ako saglasnost daju roditelji i sud.

Zgroženi korisnici Tvitera najviše komentarišu to što se na ovom jezivom venčanju svi ponašaju normalno, 

"To je odvratno. Pritom, na videu niko ne deluje tužno. Oni to smatraju normalnim, ali nije tako. Taj čovek je pedofil, a roditelji vrše nasilje nad svojim detetom. Šta devojčice neveste znaju o tome šta će im se dogodini? Silovanje, batine i tako daje", napisala je Tviterašica Ana.

"Čini se da su žene na videu prošle isti put. I umesto da se ujedine i stanu tome u kraj, one dozvoljavaju da im rođene ćerke preživljavaju isto", dodala je druga.

Kurir.rs/Gazeta.ru

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...