KINA OPTUŽILA AMERIČKU KOMPANIJU ZA NELEGALNO SLANJE ORUŽJA U HONGKONG: Pronađena pošiljka puna noževa, odmah je zaplenjena! (VIDEO)
Foto: EPA / Jerome Favre

ISTRAGA JE U TOKU

KINA OPTUŽILA AMERIČKU KOMPANIJU ZA NELEGALNO SLANJE ORUŽJA U HONGKONG: Pronađena pošiljka puna noževa, odmah je zaplenjena! (VIDEO)

Planeta -

Vlasti Kine osumnjičile su američku kompaniju Fedeks, koja pruža poštanske usluge širom sveta, za pokušaj nelegalnog slanja hladnog oružja u Hongkong, u kome se održavaju masovni protesti, saopštio je list Saut Čajna morning post.

Kako se navodi - u jednoj od filijala Fedeksa u kontinentalnoj Kini registrovana je pošiljka sa setom nestandardnih noževa, koja je bila namenjena za slanje u Hongkong.

Prema pisanju kineskog lista - prodaja, proizvodnja i kupovina takvih noževa u Kini zahteva posebno odobrenje, jer spadaju u kategoriju "opasno oružje". Pošiljka je zaplenjena, a istraga slučaja je u toku.

U međuvremenu su iz kompanije Fedeks izjavili da je pošiljka bila obrađena u skladu sa standardnim bezbednosnim procedurama. Kompanija tvrdi da je pošiljku poslao redovan klijent i da nisu prekršena nikakva pravila.

Na kraju pošiljka nije stigla do primaoca, čiji se identitet ne navodi. Nije otkriveno ni o kom broju noževa je reč, niti koje su njihove karakteristike.

Podsetimo - krajem maja ove godine vlasti Kine optužile su Fedeks za neosnovano preusmeravanje za SAD dve pošiljke namenjene za kinesku kompaniju Huavej, kojoj su SAD uvele sankcije. Sredinom avgusta, policija grada Fudžou pokrenula je istragu o pošiljci u kojoj se nalazilo vatreno oružje, a koju je dostavio Fedeks iz SAD.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA / Jerome Favre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track