Najnovije vesti

PONOVO GORI U GRČKOJ: Vatrena stihija divlja u blizini letovališta Nea Makri! 138 vatrogasaca se bori da zaštiti kuće, sumnja se da je POŽAR PODMETNUT! (FOTO)
Foto: Printscreen: Youtube/BBC

DRAMA

PONOVO GORI U GRČKOJ: Vatrena stihija divlja u blizini letovališta Nea Makri! 138 vatrogasaca se bori da zaštiti kuće, sumnja se da je POŽAR PODMETNUT! (FOTO)

Planeta

Veliki požar izbio je noćas kod letovališta Nea Makri, severno od Atine, zbog čega je mobilisan veliki broj vatrogasaca da zaštite kuće pre nego što je požar promenio pravac i krenuo ka šumi, javila je grčka agencija ANA.

"Angažon je veliki broj ljudi, mislim da se situacija neće pogoršavati", rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Takis Teodorikakos koji je došao da obidje mesto požara.

 

Vatra se sada povlači ali situacije je i dalje opasna, po oceni generalnog sekretara za civilnu zaštitu Nikosa Kardalisa, prenosi ANA.

 

Požar je izbio noćas u 2.17 časova (1.17 po centralnoevropskom vremenu) blizu letovališta Nea Makri u delu oblasti Atike koja je već imala sedam požara u deset dana.

Nea Makri se nalazi pored Matija gde je u teškom požari prošle godine stradalo 100 ljudi. 

 

Oko 138 vatrogasaca, 44 vozila, pet helikoptera i četiri aviona za gašenje požara radilo je na suzbijanju ovog požara koji se prvo širio blizu kuća, mada nije do njih stigao pre nego što je promenio pravac ka susednim šumskim zonama.

 

Vlasti sumnjaju da je požar podmetnut, pošto je drugi požar izbio nekoliko minuta kasnije u Agia Marini, nedaleko od prvog.

"Reklo bi se da je ljudska ruka izazvala požar. Postoje znaci kriminalnih radnji", rekao je guverner Atike Jorgos Patulis za agenciju Ana.

Grčku je poslednjih meseci zahvatio niz požara pod kombinovanim uticajem jakih temperatura i jakih vetrova i suše.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...