KRVAVI PIR URAGANA DORIJAN: Odneo 43 života na Bahamima, a sad se kreće ka Kanadi (VIDEO)
Foto: AP

TEŠKO NEVREME

KRVAVI PIR URAGANA DORIJAN: Odneo 43 života na Bahamima, a sad se kreće ka Kanadi (VIDEO)

Planeta -

Broj žrtava uragana Dorijan na Bahamima porastao je na 43, prenosi Rojters izveštaje svetskih medija. NBC prenosi izjavu premijera Bahama Huberta Minisa da je broj žrtava sada zvanično 43 i da se očekuje da značajno poraste.

Vašington post je javio da je 35 ljudi poginulo na ostrvu Abako, a osam na Grand Bahamima. Dorijan je opustošio Bahamska ostrva, uništivši skoro 60 odsto teritorije te karipske države.

Uragan je u petak pogodio ostrva Auter Benks u američkoj Severnoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vetrove i talase, i potom se uputio ka Kanadi. Oluja je pogodila Kejp Hateras na Auster Benksu oko devet časova ujutru, s vetrovima jačine 150 kilometara po času, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Kako dodaje, Dorijan je kasnije počeo da se udaljava od zemalja srednjeg Atlantika i uputio se ka Kanadi, gde se očekuje da će večeras doneti vetrove snage uragana u delove kanadske pokrajine Nova Škotska, prenosi Rojters.

Olujna bura izazvala je poplave na ostrvu Okrakok u Auter Benksu i nestanak struje, rekao je novinarima guverner Severne Karoline Rej Kuper.

Uragan je oslabio na oluju kategorije jedan, ali donosi vetrove jačine od 145 kilometara na sat.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track