Najnovije vesti

KREMLJ ISKOMENTARISAO AMERIČKOG ŠPIJUNA: Smolenkov nije imao kontakt sa ruskim predsednikom! Kao da gledamo Petparačke priče!
Foto: Profimedia

rusi sve demantovali

KREMLJ ISKOMENTARISAO AMERIČKOG ŠPIJUNA: Smolenkov nije imao kontakt sa ruskim predsednikom! Kao da gledamo Petparačke priče!

Planeta

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je navode medija o navodnom špijunu u upravi predsednika Rusije rekavši da, iako je postojao zaposleni Oleg Smolenkov, on nikada nije imao zadatke koje bi potpadali u kategoriju visokih ruskih zvaničnika, kao i da je otpušten iz te službe još pre nekoliko godina.

Peskov je takođe rekao i da Smolenkov nikada nije imao kontakt sa ruskim predsednikom.

"Sve te navode američkih medija da je neko iznosio tajne podatke, da ga je potom neko spasavao - to vam je kao da gledate film poput 'Petparačkih priča'", ocenio je.

Peskov je takođe rekao i da u administraciji predsednika Rusije niko nema nikakve nedoumice po pitanju rada ruske kontraobaveštajne službe.

foto: EPA

Po tom pitanju oglasila se i portparolka za upravljanje poslovima predsednika Rusije Elena Krilova rekavši da Oleg Smolenkov nikada nije radio konkretno u toj službi.

Prethodno je CNN saopštio da su američke specijalne službe 2017. godine evakuisale špijuna koji je bio na jednom od najviših položaja unutar ruskog rukovodstva.

Neimenovani izvor je za tu američku televiziju rekao da su ga specijalne službe evakuisale jer je postajala zabrinutost da se Tramp nepažljivo odnosi prema tajnim dokumentima.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...