RJABKOV: Rusija ne očekuje bolje odnose sa SAD posle Boltonovog odlaska
Foto: Printscreen YouTube

BEZ VELIKIH NADA

RJABKOV: Rusija ne očekuje bolje odnose sa SAD posle Boltonovog odlaska

Planeta -

MOSKVA - Moskva ne gaji iluzije da će se odnosi sa Vašingtonom poboljšati posle otpuštanja Džona Boltona, savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Rjabkov podseća da su mnoge pozicije na različitim nivoima američke izvršne vlasti i dalje upražnjene, ali da se Rusija na to navikla.

"NIje pitanje šta ko radi u Vašingtonu, već kakav efekat to može da ima u normalizaciji odnosa i njihovom poboljšanju. Sada, nažalost, vidimo da usled stalne promene osoblja nema stabilizacije. Tako da nemamo nikakvih iluzija niti ikakve nade u vezi sa tim događajima", rekao je on.

Rbjakov je kazao da će Rusija donositi procene o tome šta bi moglo da se promeni u spoljnoj politici SAD, naročito po pitanju Rusije, samo na osnovu konkretnih koraka, a ne odluka o osoblju i izjavama kojih je, kako je naglasio, Moskva mnogo čula o poboljšanju odnosa.

On je dodao da, uprkos svim naporima koje je Rusija uložila za normalizaciju odnosa sa SAD, nisu potignuti rezultati, ali je poručio da Moskva ne odustaje.

Takođe je pozvao SAD da slušaju preporuke Moskve i konačno počne da poboljšava bilateralne odnose dve zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track