Najnovije vesti

RUSKI REPORTER OBIŠAO KUĆU U AMERICI U KOJOJ ŽIVI PORODICA ŠPIJUNA KOJI JE URNISAO MOSKVU: Evo šta su sve čudno primetile komšije u blizini doma Olega Smolenkova! Neke misterije im još nisu jasne! (VIDEO)
Foto: Profimedia

IMAO JE ŠTA DA ČUJE!

RUSKI REPORTER OBIŠAO KUĆU U AMERICI U KOJOJ ŽIVI PORODICA ŠPIJUNA KOJI JE URNISAO MOSKVU: Evo šta su sve čudno primetile komšije u blizini doma Olega Smolenkova! Neke misterije im još nisu jasne! (VIDEO)

Planeta

Reporter RIA novosti obišao je gradić Staford u SAD u kojem živi porodica Olega Smolenkova, za kog se tvrdi da je američki špijun.

 

Porodica Smolenkova munjevito je napustila kad je primetila da se u njihovoj blizini pojavljuju novinari, saznao je od komšije Grega Talija, koji živi baš u kući preko puta.

 

Tali kaže da je saznao ko mu je komšija tek kad mu je na vrata zakucao novinar portala Dejli bist (Daily Beast).

"Taj novinar je pre nekog vremena pokucao na moja vrata, pa je otišao do sledeće kuće. Zatim sam razgovarao sa svojom komšinicom, kojoj se takođe obratio, i rekla mi je da joj je postavljao ista pitanja. Pošto u tom trenutku nikoga nije bilo u kući Smolenkova, on je seo u auto i čekao ih da se vrate. Međutim, kada su se vratili i čim su ga videli, ušli su u kuću, a nakon 15 sekundi izašli i otišli sa dva automobila", ispričao je on.

 

Reč je o dvospratnoj kući koja se nalazi na blagom uzvišenju, a prema vlasničkim dokumentima pripada čoveku koji se zove Oleg Smolenkov. Ispred kuće je travnjak od nekoliko ari, a sa leve strane je put ka dve garaže.

 

Sve roletne su bile spuštene, u kući se nisu mogli primetiti nikakvi pokreti, a na zvono novinara RIA Novosti niko se nije odazvao. Interesantno je da se ispod krova mogu primetiti bezbednosne kamere.

Iza kuće se, takođe na travnjaku, nalaze montažni bazen i roštilj na gas, kao i dečije igralište. Tu je i omanja gostinjska kuća. Po travnjaku su razbacane igračke, dok se pored ograde nalazi kućica za pse.

 

"Imao je vaš akcenat. Da, bio je to ruski akcenat. Upoznao sam se sa njim kada se useljavao. Ne sećam se kada je to tačno bilo, ali znam da je bilo pre 4. jula prošle godine, jer smo zajedno puštali vatromet za Dan nezavisnosti", ispričao je komšija Tali.

 

Tali je ponudio komšijinoj supruzi da se pridruži ostalim stanovnicima u slavlju, na šta je ona odgovorila "no ingliš", čime je jasno dala do znanja da ne priča engleski. Zatim je pozvala muža, koji je izašao iz kuće i tada rekao da su se upravo uselili, kao i da su pre toga živeli u Severnoj Virdžiniji.

Kaže i da su se tada upoznali, ali da mu se ne seća imena. Rekao mu je i da trenutno nije zaposlen. Ni poštar nije mogao da se seti imena tog čoveka - kaže da ga je video u nekoliko navrata, ali da sa njim nikada nije razgovarao.

 

"Čini mi se da liči na tako nešto", odgovorio je poštar kad ga je ruski novinar pitao da to ime možda nije Oleg Smolenkov.

 

Komšija Tali ispričao je i da nikada nije video da se bilo kakvo obezbeđenje ili policija nalazila u blizini kuće u kojoj je navodno živeo Rus. U ovom kraju se nalazi oko 40 kuća i svi se međusobno poznaju. Međutim, navodi i da se sistem sa kamerama na toj kući nalazio i kada je tu bio prethodni vlasnik, budući da je bio vlasnik kompanije koja se bavila ugradnjom bezbednosnih sistema.

To je najveća kuća u našem kraju. Sadašnji vlasnici su peti u nizu za poslednjih 15 godina, što je čudno, jer većina nas živi ovde od 2003. godine", rekao je.

 

Nikol Klements, druga komšinica sa kojom je novinar RIA Novosti razgovarao, kaže da je sam kraj pomalo čudan jer u njemu stanuju uglavnom bivši pripadnici FBI. Ona lično je, kako tvrdi, bila zaposlena u vojnoj obaveštajnoj službi.

 

"Ima ovde i bivših vojnika, uglavnom pripadnika vojne obaveštajne službe. Sve je to i logično, jer se u blizini nalazi akademija FBI, kao i baza marinaca“, objašnjava ona i dodaje i da je čudno što se kuća vodi na pravo ime Smolenkova, ako se zaista ispostavi da je on bio špijun za FBI.


"Ja tako nešto ne mogu ni da zamislim. To mi deluje nadrealno. Tako bi svako mogao lako da ga pronađe", kaže bivša obaveštajka.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...