ZVER IZ KAVOSA LEŽERNO ISPIJA KOKTELE NA MESTU ZLOČINA: Žrtve serijskog silovatelja sa Krfa prestravljene! Na slobodi je iako je osuđen na 52 godine! (FOTO)
Foto: Facebook

monstrum povratnik

ZVER IZ KAVOSA LEŽERNO ISPIJA KOKTELE NA MESTU ZLOČINA: Žrtve serijskog silovatelja sa Krfa prestravljene! Na slobodi je iako je osuđen na 52 godine! (FOTO)

Planeta -

Grčki silovatelj Dimitris Aspiotis, poznatiji u javnosti kao Zver iz Kavosa, ležerno se šetka na slobodi iako je osuđen na 52 godine zatvora, a njegove žrtve ponovo su uznemirene.

Aspiotis, koji je osuđen za silovanje sedam žena, pušten je na slobodu mnogo ranije, a fotografije iz kafića na Krfu, iz letovališta u kojem je silovao nesrećne devojke, postavio je na Fejsbuk.

foto: Facebook

Ova činjenica s razlogom uznemirava njegove žrtve među kojima je i britanska stjuardesa Kajli Morgan. Kako je izjavila za britanski medij, Aspiotis ju je pod pretnjomnožem odveo u šumu i tame je silovao pet puta tokom 14 sati.

foto: Facebook / Kayls Louise Morgan

I zaposleni u ovom letovalištu bili su užasnuti kada su ga videli da slobodno šeta iako je osuđen na 52 godine zatvora.

"Ponaša se kao da se ništa nije desilo, a svojoj devojci je rekao da ne obraća pažnju na medijske napise o njemu. Žene koje dođu ovde moraju da znaju ko je on i šta je uradio" rekao je jedan od njih.

Aspiotis (47) je 2012. godine osuđen na 52 godine zatvora, ali je iz zatvora pušten nakon manje od devet godina, uključujući i vreme provedeno u pritvoru nakon hapšenja 2010. godine.

Zver iz Kavosa je uhapšen nakon 18 dana bekstva u operaciji koja je tada označena kao "uspeh decenije." Da čitava situacija bude kontroverznija, silovatelj je pozvao jednu nacionalnu televiziju sa zahtevom da snimaju njegovo hapšenje jer se plašio da će ga policijaci pretući.

foto: Facebook

Da je reč o veoma opasnom silovatelju bilo je jasno i tokom suđenja kada se saznalo da je i prethodno bio osuđen na šest godina zbog silovanja tri britanke u periodu između 1997. do 2005. godine, ali da je odslužio samo polovinu kazne.

Na slobodu je izašao 2010. godine, samo 6 nedelja pre novih zverstava. Iako je tada bio osuđen za silovanje sedam žena, pretpostavljalo se da je broj napada bio mnogo veći. Tada je u periodu od 46 dana silovao žene starosti između 18 i 47 godina.

foto: Facebook

Jedna od njegovih žrtava, koja je tada imala 27 godina, ispričala je da joj je silovatelj prišao obraćajući se ljubaznim tonom, a potom krvnički silovao.

"Rekao mi je na lošem engleskom da se ne opirem i da neće biti strašno. Čak je zahtevao da kažem da mi se sviđa" prisećala se ona strahota.

Njegova žrtva Kajli Morgan (32), ističe da Grčka pravi kobnu grešku oslobađanjem monstruma.

"Takva osoba se nikad neće promeniti. Plašim se da će ponovo učiniti ono što je učinio meni i ostalim žrtvama. Mislila sam da će istruliti u zatvoru, a sad čujem da je slobodan i ispija koktele u Kavosu" rekla je Kejli.

Aspiotis je oslobođen zahvaljujući zakonu prethodne vlade koji predviđa smanjivanje kazni zbog dobrog ponašanja i rada u zatvoru. Nova vlada, izabrana početkom jula, osudila je ovaj zakon.

Kurir.rs / The Mirror, The Sun

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track