BIZARNI TREND NA LONDONSKIM ULICAMA: Bande na mopedima terorišu grad! Nemaju straha ni obzira, napadaju i pljačkaju čak i decu! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOK

BIZARNI TREND NA LONDONSKIM ULICAMA: Bande na mopedima terorišu grad! Nemaju straha ni obzira, napadaju i pljačkaju čak i decu! (VIDEO)

Planeta -

LONDON - Bicikliste u britanskoj prestonici terorišu bande na mopedima.

Oni snimaju jedni druge dok tokom vožnji po Londonu šutiraju i obaraju bicikliste, a snimke objavljuju na Instagramu.

U poslednjih nekoliko dana na internetu se pojavilo više snimaka terora bandi na mopedima, piše Dejli mejl. Na jednom od snimaka iz Satona, jugozapadnog dela Londona, vidi se kako posle udarca biciklista pada preko volana i udara u zid. Na drugom se vidi kako vozač skutera vozi paralelno s biciklistom, a onda ga šutira pred raskrsnicu.

Hvale se nasiljem... Snimci sa Instagrama
Hvale se nasiljem... Snimci sa Instagramafoto: Screenshot

- Ovo je bolesno. Snimci glorifikuju obično nasilništvo - rekao je Sem Džons, član udruženja Biciklizam Ujedinjenog Kraljevstva.

Poslanik Pol Fareli smatra da je ovaj trend opasan. - Pogrešno je što društvene mreže uopšte objavljuju ovakve snimke - rekao je on.

Glavni inspektor Džim Korbet tvrdi da je, uprkos učestalim snimcima, broj kriminalnih dela bandi na mopedima drastično smanjen u odnosu na 2017. godinu.

- Radimo zajedno s partnerima i javnošću na borbi protiv kriminala bandi na mopedima. Broj kriminalnih dela je spao sa oko 20.000 na oko 10.000 godišnje - rekao je on za Dejli mejl.

Nova taktika

Pre dve godine Skotland jard je počeo da koristi drugačiju taktiku u obračunu sa bandama na mopedima - počeli su da ih obaraju automobilima. To je izazvalo mnogo kontroverzi, ali je policija branila svoj sistem tvrdeći da „moraju ponovo da zastraše kriminalce“.

Bez skrupula OPLJAČKALI DEVOJČICU

Devojčicu od 12 godina opljačkali su u petak uveče članovi jedne bande na mopedima. - Posle škole je stajala i čekala drugaricu kada su joj prišli, zgrabili je za ruku i rekli: „Daj nam telefon ili ćemo da te povredimo.“ To je strašno, to je odvratno - rekla je Zoi Loftus, majka žrtve.

Snimak pljačke su članovi bande postavili na internet.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track