FUNKCIONER POKUŠAO DA ZAOBIĐE PUTINA: Važna dokumenta krenuo da preda saradniku, ali je ruski predsednik zagrmeo! (VIDEO)
Foto: EPA

kao šala

FUNKCIONER POKUŠAO DA ZAOBIĐE PUTINA: Važna dokumenta krenuo da preda saradniku, ali je ruski predsednik zagrmeo! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u šali prekorio jednog od prisutnih na sastanku sa rukovodstvom Agencije za strateške inicijative biznismena zbog suvišne birokratije.

Tako je jedan učesnik sastanka ispričao šefu države o svom projektu, ali papire nije predao lično Putinu, već specijalnom izaslaniku predsednika za digitalni i tehnološki razvoj, Dmitriju Peskovu koji je sedeo u blizini.

„Dajte ovamo! Zbog čega ta suvišna birokratija i dodatna veza? Dima, dodaj“, sa osmehom je predsednik rekao Peskovu.

Biznismen koji se obratio Putinu rekao je da radi na projektovanju malih satelita koji dopunjuju klasične. On je objasnio da njegova mala kompanija mora redovno da se suočava sa brojnim birokratskim barijerama koje sprečavaju razvoj „startapa“.

​Putin mu je odgovorio da se mnoge zemlje, na primer Sjedinjene Američke Države, suočavaju sa birokratijom. Međutim, to ne menja potrebu za radom na prevazilaženju birokratskih prepreka, naglasio je on.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track