SASTANAK PREDSEDNIKA SAD I UKRAJINE U JEKU SKANDALA KOJI TRESE BELU KUĆU Zelenski: Tramp nije tražio da istražujem Bajdena! Šef Bele kuće: To je istina! (VIDEO)
Foto: EPA/UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

sastanak

SASTANAK PREDSEDNIKA SAD I UKRAJINE U JEKU SKANDALA KOJI TRESE BELU KUĆU Zelenski: Tramp nije tražio da istražujem Bajdena! Šef Bele kuće: To je istina! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski danas je izjavio da ga američki predsednik Donald Tramp nije podstakao da istraži njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsednika SAD ali i potencijalnog kandidata na predstojećim izborima Džoa Bajdena, dodajući da ne želi da bude umešan u američke izbore.

"Ja ne želim da budem uvučen u demokratske, otvorene izbore u SAD", rekao je Zelenski, preneo je Rojters.

"Mislim da smo imali dobar telefonski razgovor, normalan, razgovarali smo o mnogim stvarima...mislim da kada ga (transkript) pročitate, vidite da me niko nije podsticao na nešto", kazao je Zelenski o svom razgovoru sa Trampom.

Tramp je danas izjavio u Njujorku da nije vršio pritisak na predsednika Ukrajine da pokrene istragu o njegovom mogućem rivalu na predstojećim američkim predsedničkim izborima Džozefu Bajdenu.

Tramp je to izjavio na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim na marginama 74. godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, navodi Asošiejted pres, dan pošto je američka Demokratska stranka, čiji je Bajden mogući predsednički kandidat, pokrenula postupak za opoziv predsednika SAD.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track