SVE JE BILO PRISTOJNO, NEMAM NIŠTA SA TIM: Boris Džonson negira da je davao povlastice biznismenki iz Amerike!
Foto: AP / Francisco Seco / Pool

demantuje optužbe

SVE JE BILO PRISTOJNO, NEMAM NIŠTA SA TIM: Boris Džonson negira da je davao povlastice biznismenki iz Amerike!

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da nema šta da prijavi u vezi sa američkom poslovnom ženom koja je navodno imala povlašćen tretman zbog njihovog prijateljstva dok je on bio gradonačelnik Londona.

Džonson je upitan danas u intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC) o svojim vezama sa Dženifer Arkuri posle objave Uprave šireg Londona da je podnela nezavisnoj komisiji grada da ispita Džonsonovo ophođenje.

Slučaj je usledio posle izveštaja u listu Sandej tajms da je Arkuri dobila novac i povlašćen pristup dok je bila na trgovinskim misijama koje je Džonson predvodio kao gradonačelnik Londona (2008-2012). Džonson je rekao da je sve sprovedeno potpuno u skladu sa pristojnošću.

Nezavisna kancelarija čiji je zadatak da nadgleda ophodjenje gradonačenika i drugih članova uprave grada Londona treba da razmotri da li ima osnova da se sprovede istraga o mogućem neprikladnom ponašanju tadašnjeg gradonačelnika.

Upitan da li ima da prijavi nešto u vezi s tim, Džonson je rekao da nema i da je ponosan na sve što je uradio kao gradonačelnik. Dodao je da kao premijer očekuje "tešku paljbu".

Kurir.rs/Beta

Foto: AP / Francisco Seco / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track