TRAMPU NE IDE NI NA LISTI BOGATAŠA: Predsednik SAD pao na spisku 400 najbogatijih Amerikanaca! Prvi na listi i ženu ugurao, ali ne svojom voljom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

tradicija

TRAMPU NE IDE NI NA LISTI BOGATAŠA: Predsednik SAD pao na spisku 400 najbogatijih Amerikanaca! Prvi na listi i ženu ugurao, ali ne svojom voljom! (VIDEO)

Planeta -

Magazin Forbes je danas objavio svoj 38. godišnji listu 400 najbogatijih Amerikanaca, koji imaju rekordno kombinovanu neto vrednost od 2,96 triolina dolara.

Čak 221 američki milijarder ove godine nisu se probili na listu za šta je trebalo 2,1 milijarde dolara. 66,5 odsto onih koji prave listu su milijarderi koji su sami napravili svoje bogatstvo, a 63,5 odsto su osnivači svojih kompanija.

Džef Bezos, izvršni direktor i osnivač Amazona, težak 114 milijardi USD, ostaje na prvom mestu, uprkos smanjenju neto vrednosti za 46 milijardi USD od prošle godine. U najskupljem razvodu ikad, Bezos je preneo četvrtinu akcija na svoju bivšu suprugu Mekenzi Bezos. Ona je na 15. mestu i debitovala je na Forbesovoj 400 listi sa neto vrednošću od 36,1 milijarde dolara i sada je treća najbogatija žena u Americi.

Donald Trampov rejting pao je na 275. mesto sa 259. u 2018. godini, ali njegova neto vrijednost ostala je ista kao i prošle godine i iznosila je 3,1 milijardu dolara. Ove godine bilo je 22 izalaska sa liste i 19 novopridošlih.

Novopridošli su: Julija Koh, 13. mesto, sa neto vrednosti od 41 milijarde dolara, Mekenzi Bezos 15., sa neto vrednošću od 36,1 milijardi, Tim Svini, čija je kompanija kreirala igru Fortnajt, 150. mesto sa neto vrednošću od 4,5 milijardi dolara, i Orlando Bravo, 287 sa tri milijarde dolara, koji je prvi milijarder rođen u Portoriku.

Kurir.rs/Forbes Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track