PRONAĐENO PETORO DECE IZ KANADE ZA KOJE JE AKTIVIRAN AMBER ALERT: Odveo ih je otac, a evo šta je rekao policiji! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Twitter/NRPS

istraga je u toku

PRONAĐENO PETORO DECE IZ KANADE ZA KOJE JE AKTIVIRAN AMBER ALERT: Odveo ih je otac, a evo šta je rekao policiji! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Petoro dece iz Ontarija zbog čijeg je nestanka aktiviran Amber alert u utorak, pronađena su živa i zdrava u iznajmljenoj kolibi, potvrdila je regionalna policija Nijagare.

Policajac Fil Gavin rekao je da je policija pronašla decu u sredu nakon što je vozilo njihovo oca primećeno u blizini.

"Uspeli smo da lociramo svo pretoro dece u iznajmljenoj kolibi u blizini, čini se da su svi zdravi. Svakako će se uraditi određeni medicinski pregledi", rekao je Gavin.

Dodao je kako otac Ian Makdermid nije trenutno uhapšen, a istraga se nastavlja. Gavin je naglasio da je Amber alert presudan u vođenju policije ka deci.

foto: Printscreen: Twitter/NRPS

"Informacija koja nas je dovela do očevog vozila direktno je povezana sa Amber alertom, zato je važno naglasiti da je sistem odradio posao i mirno rešio ovu situaciju", dodao je.

Policija je saopštila da su u sredu oko 13 časova, detektivi iz jedinice koja se bavi slučajevima zlostavljanja dece, pronašli automobil osumnjičenog oca i da su počeli da nadgledaju rezedienciju u Ontariju, ispred koje je vozilo bilo parkirano.

Policajci kažu da su locirali i zaustavili oca i 22-godišnju devojku oko područja Kristal biča. Potom su uspeli da pronađu i nestalu decu u obližnjoj vikendici.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem policija razgovara sa ocem. On im je navodno rekao da su deca na odmoru, a da je cela situacija "prenaduvana".

Podsećamo, nakon što su deca nestala, provincijska policija Ontarija izdala je Amber alert na zahtev regionalne policije Nijagare oko 17 časova po lokalnom vremenu u utorak, ali je ono otkazano kada je istekao rok.

Međutim, policija je tada saopštila da se potraga za decom nastavlja.

Policija je u saopštenju rekla kako su deca, starosti od 5 do 14 godina, poslednji put viđena u Džordanu i veruju da su oteta iz porodičnog doma između 19. i 25. septembra. Deca su živela u kući sa oba roditelja, a odveo ih je otac.

Kurir.rs/cbc.ca

Foto: Printscreen/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja