OTKRIVENO ŠTA MILIJARDER PRIČA IZA ZATVORENIH VRATA: Procurili snimci sa Fejsbukovih internih sastanaka, Zakerberg pokrenuo buru izjavom o predsedničkim kandidatima (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

iza kulisa

OTKRIVENO ŠTA MILIJARDER PRIČA IZA ZATVORENIH VRATA: Procurili snimci sa Fejsbukovih internih sastanaka, Zakerberg pokrenuo buru izjavom o predsedničkim kandidatima (VIDEO)

Planeta -

Mark Zakerberg, peti najbogatiji čovek na svetu, kaže da razume na šta misli Berni Sanders, demokratski predsednički kandidat, kada kaže da milijarderi ne bi trebalo da postoje.

"Nemam odgovor na to koliko novca neko treba da ima, ali mislim da niko ne zaslužuje da poseduje milijarde", izjavio je izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg, u sedištu svoje kompanije na internom sastanku.

Trenutno, Zakerbergovo bogatstvo se procenjuje na gotovo 70 milijardi dolara, pokazuju istraživanja Blumberga.

"Mišljenja sam, da ako učinite nešto dobro, bićete nagrađeni, ali takođe sam i mišljenja da je nerazumno bogatstvo koje neko može imati", rekao je Zakerberg.

Nakon što je snimak sa internih sastanaka iz jula procurio početkom ove nedelje, odlučio je da sam prenese kompaniji ceo događaj.

"Naša interna pitanja i odgovori na Fejsbuku su jedna od mojih najdražih tradicija, a nakon što je transkript jednog od njih objavljen na mreži početkom ove nedelje, mislio sam da bi bilo dobro pokazati svima kako izgledaju ova pitanja", napisao je Zakerberg u svom postu na Fejsbuku, nekoliko minuta pre nego što je počelo emitovanje.

foto: Profimedia

U audio-snimku, Zakerberg komentariše i predsedničku kandidatkinju senatorku Elizabet Voren, koja je početkom godine najavila plan da razbije tehnološke kompanije poput Fejsbuka, Amazona i Gugla.

"Hajde da ne proširujemo konflikt. Više bih voleo da neko bude izabran, čak i ako se ne slažem sa njim o svemu, za šta mislim da ovde nije slučaj, nego da im onemogućim da kažu šta misle. Imate nekoga poput Elizabet Voren koji misli da je rešenje uništiti kompanije. Ako ona bude izabrana za predsednika, mogu da se kladim da ćemo ići na sud i da ćemo pobediti. Da li nam to odgovara? Da. Ali gledajte, na kraju krajeva, ako neko pokuša da preti nečim tako egzistencijalnim, idete u ring i borite se", rekao je Zakerberg tokom sastanka sa zaposlenima u Fejsbuku ovog leta.

Kurir.rs/CNN Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track