TUGA! 6 SLONOVA STRADALO KAD SU PALI U PROVALIJU: Hteli da spasu slonče, pa se okliznuli (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Facebook/Printscreen

TRAGIČNI PRIZORI

TUGA! 6 SLONOVA STRADALO KAD SU PALI U PROVALIJU: Hteli da spasu slonče, pa se okliznuli (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Šest slonova je stradalo na Tajlandu kada su pokušavali da spasu slonče od pada niz zloglasni vodopad u nacionalnom parku na jugu zemlje.

Lokalni zvaničnici su rekli kako je do nesreće došlo nakon što se trogodišnje slonče okliznulo s litice kod vodopada, a drugi su mu krenuli u pomoć pa su se strovalili u provaliju.

Zaposleni nacionalnog parka dobili su prijavu da grupa slonova blokira jedan tamošnji put koji se nalazi nedaleko od vodopada. Par sati kasnije u podnožju vodopada nađena je lešina trogodišnjeg slona, a nedaleko od njega i drugih pet.

Edvin Viek, osnivač fondacije "Prijatelji divljine", kazao je kako preostali slonovi nemaju mnogo šansi za preživljavanje jer su zavisni jedni od drugih u potrazi za hranom, a i zaštićeni su ako su u krdu. Takođe, Viek kaže kako će se ova nesreća vrlo emotivno odraziti na slonove jer su oni izuzetno osećajne životinje.

Još dva slona uočena su na litici kod vodopada, a vlasti pokušavaju da ih spasu. Jedan od ta dva slona navodno je mama slona koji je pao s litice.

Ovo nije prvi put da se na tom mestu dogodila takva nesreća. 1992. na vodopadu, koji lokalci još nazivaju i "Đavoljim vodopadom", smrtno je stradalo osam slonova.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track