OGLASILA SE AMERIKANKA KOJA JE UZDRMALA POZICIJU DŽONSONU: Boris mi nije davao povlastice i nisam mu tražila usluge! Nikoga se ne tiče kakav smo privatni život imali! (VIDEO)
Foto: Profimedia

skandal drma britaniju

OGLASILA SE AMERIKANKA KOJA JE UZDRMALA POZICIJU DŽONSONU: Boris mi nije davao povlastice i nisam mu tražila usluge! Nikoga se ne tiče kakav smo privatni život imali! (VIDEO)

Planeta -

Američka poslovna žena Dženifer Arkjuri danas je odbila da kaže da li je bila u intimnoj vezi s britanskim premijerom Borisom Džonsonom dok je bio londonski gradonačelnik, ali je kategorički porekla navode da je od njega dobijala povlastice.

Sandej tajms preneo je da je Dženifer primila na hiljade funti javnog novca i putovala službeno dok je Džonson bio gradonačelnik Londona od 2008. do 2016. godine.

Nakon tih objava vlasti Londona obratile su se nadležnoj policijskoj službi koja bi trebala da utvrdi ima li elemenata za otvaranje sudske istrage.

Nije htela da kaže da li je bila sa njim u vezi

Za ITV mrežu Arcuri je u ponedeljak rekla da se povezala sa Džonsonom dok je bio gradonačelnik jer se zanimala za klasičnu književnost i da su razgovarali o francuskom filozofu Volteru.

Na pitanje da li je bila u intimnoj vezi s Džonsonom odbila je da odgovori.

"Kategorički, nikoga se ne tiče kakav smo privatni život imali ili nismo imali", rekla je 34-godišnja Dženifer.

"I kategorički je mnogo važnije da mi Boris nikada nije dao povlastice, nikada ga nisam tražila uslugu, nikada za mene nije napisao preporuke", rekla je.

Primila ogromne svote novca?

Spominje se ugovor iz 2013. na iznos od 10.000 funti (11.200 evra), odnosno drugi iz 2014. na 1.500 funti (1.700 evra), a taj je novac primilo preduzeće Inotek u vlasništvu Dženifer Arkjuri.

Sandej tajms piše da je Dženifer dobila i 15.000 funti (17.000 evra) iz vladinog budžeta 2014. godine u okviru programa podsticaja stranim investitorima za otvaranje firme u Velikoj Britaniji.

Uz to je dobila i 100.000 funti ove godine, a reč je o novcu namenjenom britanskim firmama, iako je ona svoje poslovanje već vratila u Sjedinjene Države. Ta posljednja svota sada je zamrznuta.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track