Sirijske snage lecima zovu pobunjenike na predaju
Foto: Rojters

Sirijske snage lecima zovu pobunjenike na predaju

Planeta -
Oružje koje nosite postalo je za vas teret i nemate nikakvu nadu da preživite osim ako ne bacite oružje", novodi se u lecima

BEJRUT - Sirijske režimske snage bacale su danas iz helikoptera nad Damaskom letke u kojima se pobunjenici pozivaju na predaju, saopštili su opozicioni aktivisti. "Oružje koje nosite postalo je za vas teret i nemate nikakvu nadu da preživite osim ako ne bacite oružje", novodi se u lecima bačenim širom sirijske prestonice, javila je agencija Rojters.

U lecima, na kojima je u potpisu Komanda sirijskih oružanih snaga, napominje se "da je došao trenutak istine"."Ljudi iz Sirijske arapske vojske dolaze, ističe vreme, a samo mudar čovek je onaj koji će se spasiti", dodaje se u lecima režimskih snaga.

Prema rečima opozicionih aktivista, leci su viđeni u kvartovima Zahira i Midan, gde je sirijska vojska prošle sedmice otpočela žestoku kontraofanzivu posle prethodne ofanzive pobunjenika. Sirijska opservatorija za ljudska prava ranije je danas izvestila o racijama i hapšenjima koja su u Damasku sprovodile vladine snage u četvrtima Kadam i Asali, kao i žestokim borbama u Al-Hadžaj al-Asvadu, gde su korišćeni tenkovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track