S KOLEGE NA KOLEGU: 5 plaćenih ubica se međusobno angažovalo za isti zločin, a onda su svi završili u zatvoru zajedno sa nalogodavcem! (FOTO)
Foto: Profimedia

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

S KOLEGE NA KOLEGU: 5 plaćenih ubica se međusobno angažovalo za isti zločin, a onda su svi završili u zatvoru zajedno sa nalogodavcem! (FOTO)

Planeta -

Šestorica Kineza završilo je u zatvoru nakon što je svaki od njih unajmio drugog plaćenog ubicu da izvrši ubistvo koje na kraju nije počinjeno.

Tan Jouhui, trgovac nekretninama, angažovao je plaćenog ubicu da ubije njegovog poslovnog rivala i za to mu platio 255.000 evra. Međutim, ubica je taj posao dodelio drugom ubici, koji je ubistvo ipak prosledio trećem plaćenom ubici.

Treći plaćeni ubica ipak je odlučio da ubistvo da četvrtom, a četvrti petom, piše Independent.

No umesto da izvrši zadatak, poslednji ubica u nizu upoznao je žrtvu, poznatu samo po prezimenu Vei, i ponudio da mu pomogne pri lažiranju njegove smrti.

Završili u zatvoru

Sva šestorica muškaraca osuđeni su za pokušaj ubistva i osuđeni su na zatvorske kazne do pet godina.

Sve je krenulo 2013. godine kada je Vei podneo građansku tužbu protiv Jouhuijeve kompanije. Zabrinut da bi mogao da izgubi svo bogatstvo, Tan Jouhui je unajmio ubicu po imenu Ksi Guangan da ubije Veija i za to mu dao 255.000 evra.

Ksi je tada ugovorio drugog atentatora, Moa Tianksianga, nudeći mu 127.000 evra. Tianksiang je posao prebacio Jangu Kangšengu za 98.000 evra.

Jang Kangšeng je ubistvo ponudio Jangu Guangšengu za 25.500 evra, a on ga je prosledio Lingu Ksiansiju za 12.700 evra. Vei je postigao dogovor sa Ksiansijem i pozirao vezanim rukama kako bi Ksiansi mogao da zatraži naknadu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track