BAJDEN JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE RASISTA: Afroamerikanka ga pitala za savet šta da radi ako je zaustavi policija, on sve zapanjio odgovorom!  (VIDEO)
Foto: AP

a zna da kritikuje trampa

BAJDEN JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE RASISTA: Afroamerikanka ga pitala za savet šta da radi ako je zaustavi policija, on sve zapanjio odgovorom! (VIDEO)

Planeta -

Pretendent na nominaciju Demokratske stranke za kandidata za predsednika SAD Džozef Bajden je još jednom pokazao da ima rasističke poglede na svet.

On je na jednoj konvenciji trebalo da odgovori na pitanje jedne Afroamerikanke. Žena je ustala i pitala ga direktno: "Da sam ja vaša ćerka i da me zaustavi policija kakav savet bi mi dali", misleći na često neprijateljski odnos policije prema Afroamerikancima.

Čovek koji sebe vidi u Beloj kući je na zaprepašćenje svih odgovorio: " Da ste moja ćerka bili biste belkinja i ne bi vas zaustavila policija!" Verujemo da ovo nije odgovor koji je žena želela da čuje, ali je samo potvrdio da Bajden nije za predsednika SAD.

Podsećamo, Bajden je iste stavove dao još 2007. godine u intervjuu Vašington postu. Odgovarajući na pitanje kako objašnjava drastično različite rezultate u uspehu u školama u Ajovi u poređenju sa školama u Vašingtonu, on je kao uzrok te razlike naveo visoku populaciju Afroamerikanaca i drugih manjina na području Vašingtona.

"Postoji manje od jednog procenta populacije Afroamerikanaca u Ajovi. Verovatno je manje od četiri od pet odsto onih koji su manjine. A u Vašingtonu? Moramo se vratiti na ono od čega se počinje i sa čime se prvo raspolaže", rekao je on novinama.

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja