MONSTRUMA KOJI JE BEBI ODRUBIO GLAVU ČEKA STRELJANJE: Malu Anu pronašao otac, od stravičnog prizora lekari pali u nesvest! Majka dobila 25 godina zatvora (FOTO, VIDEO)
Roditelji sa bebom, Foto: Youtube/Printscreen

strava i užas

MONSTRUMA KOJI JE BEBI ODRUBIO GLAVU ČEKA STRELJANJE: Malu Anu pronašao otac, od stravičnog prizora lekari pali u nesvest! Majka dobila 25 godina zatvora (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Muškarac koji je u Belorusiji premlatio i odrubio glavu bebi staroj samo osam meseci osuđen je na smrtnu kaznu. Viktar Šarhel (48) osuđen je na smrt streljanjem.

Bebina majka Natalija Kolb (26), koja je u vreme kada je njen prijatelj počinio gnusan zločin takođe bila kod kuće, osuđena je na 25 godina zatvora, što je ujedno i najstroža kazna koju žene mogu dobiti u Belorusiji.

foto: Youtube/Printscreen

Devojčicu Anu pronašao je otac Leonid. Kada je ušao u stan sa svoja dva sina, ugledao je svoju ćerku kako leži u lokvi krvi s odrubljenom glavom, dok su se ubica i majka devojčice opijali, javljaju lokalni mediji. Pre nego što je ubijeno, dete je teško premlaćeno.

Na telu je pronađeno 46 teških povreda, a utvrđeno je da je ubijena nožem. Komšija je rekao kako je Leonid po ulasku u stan video je "prizor kao iz filmova strave".

Koliko je stravičan prizor bio, najbolje svedoči i to da se lekarka hitne pomoći po dolasku na intervenciju onesvestila, piše Dejli Mejl.

Ubistvo je izvedeno s "posebnom okrutnošću", stoji u presudi koja je izrečena na zatvorenom zasedanju Okružnog suda u Brestu. Šokirani susedi kažu da su mislili da je porodica "srećna".

Belorusija je već duže na meti kritika međunarodne zajednice koja ne odobrava smrtnu kaznu, a koja je u toj zemlji legalna za muškarce između 18 i 65 godina.

"Mislite li da sam ja srećan zbog ove smrtne kazne? Uzmite u obzir da moj potpis znači nečiju smrt. Ali tako su odlučili ljudi na referendumu 1996. godine", kazao je predsednik Aleksander Lukašenko dajući tako do znanja da će uprkos kritikama nastaviti sa dosadašnjom praksom.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja