TINEJDŽER SA TAJLANDA UMRO ZA RAČUNAROM: Nije prestajao da igra igrice tokom raspusta, otac ga jednog jutra pronašao mrtvog na podu sobe! (FOTO)
Foto: Jeffrey Blackler / Alamy / Alamy / Profimedia

imao moždani udar

TINEJDŽER SA TAJLANDA UMRO ZA RAČUNAROM: Nije prestajao da igra igrice tokom raspusta, otac ga jednog jutra pronašao mrtvog na podu sobe! (FOTO)

Planeta -

Tinejdžer sa Tajlanda srušio se i umro za svojim računarom nakon celodnevnog igranja igrice tokom školskog raspusta, javlja Dejli Mejl.

Pijavat Harikun (17) završio je s nastavom krajem oktobra, a slobodno vreme iskoristio je za igranje video igrica na kompjuteru u svojoj sobi.

Roditelji kažu da je znao ostati budan celu noć, a tokom dana je samo navukao zavese i nastavio da igra u porodičnoj kući u Udon Tani, na severu Tajlanda. Odneli bi mu hranu u sobu i nagovarali ga da prestane, no on nije želeo da prestane da igra igrice.

Dečakov otac Džaranvit ušao je u sinovljevu sobu u ponedeljak popodne i zatekao sina kako leži na podu. Na stolu se nalazila hrpa praznih kutija od dostave hrane, bočica energetskog pića, a slušalice su mu bile na kompjuteru.

Džaranvit, pripadnik vazduhoplovnih snaga, rekao je da je pokušao da oživi sina, ali da je on već tada bio mrtav.

"Dozivao sam ga imenom i vikao 'probudi se', 'probudi se', ali nije odgovorio. Video sam da je prekasno", izjavio je otac dečaka.

Obdukcija je pokazala da je tinejdžer umro od moždanog udara za koji veruju da je uzrokovan neprestanim igranjem na računaru tokom noći.

Džaranvit je priznao da je njegov sin zavisnik od igricama i upozorio je ostale roditelje da ne dopuste deci da postanu zavisnici.

"Moj sin je u školi uvek bio pametan, no imao je velikih problema zbog zavisnosni od igricama. Upozoravao sam ga da mora prestati i obećao je da će smanjiti, no bilo je prekasno. Umro je pre nego što je imao priliku da se promeni", dodao je otac.

Otac želi da smrt njegovog sina bude primer i upozorenje roditeljima čija su deca zavisnisi od igrama.

"Moraju biti stroži prema deci koja postaju zavisna jer bi u protivnom mogli da završe kao moj sin", poručio je.

Dečakovo telo prevezeno je iz bolnice u obližnji budistički hram gde će njegov otac organizovati sahranu.

Kurir.rs/24sata.hr/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja