Kodi i njegove četiri žene obaraju zakon o bigamiji

Tuže državu Juta

Kodi i njegove četiri žene obaraju zakon o bigamiji

Planeta -
Kodi Braun i njegove četiri supruge - Džanel, Meri, Kristin i Robin, zvezde su rijaliti programa koji se emituje na televiziji TLC

SOLT LEJK SITI - Poznata američka poligamna porodica tužila je saveznu državu Juta federalnom sudu, u pokušaju da dokaže da je zakon o bigamiji neustavan, prenose svetski mediji.Kodi Braun i njegove četiri supruge - Džanel, Meri, Kristin i Robin, zvezde su rijaliti programa koji se emituje na televiziji TLC, a govori o njihovom životu kao poligamne porodice.Braunovi su se, zbog pretnje zakona i društvene stigme, kojoj je doprineo i rijaliti program "Sestre-supruge", preselili u Nevadu, posle više godina života u Juti. Članovi ove mormonske porodice izrazili su želju da "žive u privatnosti svog doma bez uplitanja vlasti" i da ne budu pod pretnjom zakona "samo zato što se vole".

Braunovi se nadaju da će ovom žalbom dekriminalizovati način života desetina hiljada mormona, od kojih većina živi u Juti.Kodi Braun je u legalnom braku samo s prvom suprugom, a sa ostalima je venčan samo na religijskoj ceremoniji. To, međutim, ne zatvara mogućnost krivičnog gonjenja, jer je i vanbračna poligamna zajednica stavljena van zakona.Juta je 1890. dobila status federalne jedinice pod uslovom da zabrani poligamne brakove, u tom periodu široko rasprostavljene i javne.

Poligamija se može kazniti sa čak 5 godina zatvora, iako je ta država ranije saopštila da neće krivično goniti poligamne porodice, ukoliko nema drugih krivičnih dela.

http://www.youtube.com/watch?v=pIteYji6t_g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track