DŽIHADISTI JEZIVOM FOTOMONTAŽOM NAJAVLJUJU NAPAD NA TRAMPA: Ne mire se sa Bagdadijevom smrću! Teroristi Islamske države objasnili kako će likvidirati svetske lidere, predsednik SAD se ne obazire!
Foto: Printsrceen / Al-Taqwa Media Foundation

Zlo

DŽIHADISTI JEZIVOM FOTOMONTAŽOM NAJAVLJUJU NAPAD NA TRAMPA: Ne mire se sa Bagdadijevom smrću! Teroristi Islamske države objasnili kako će likvidirati svetske lidere, predsednik SAD se ne obazire!

Planeta -

LONDON - Islamska država je nepunih 20 dana posle smrti svog lidera Abu Bakra al Bagdadija objavila uputstvo svojim sledbenicima kako da likvidiraju svetske lidere, političare i vojne komandante, a prvi na udaru kampanje je predsednik SAD Donald Tramp.

Prodžihadistička Kurajš medija objavila je i poster pod nazivom „Kako da ubijete lidera“, objašnjavajući svojim pristalicama koja su tri "najbolja" načina da se eliminišu neprijatelji.

Džihadisti su na svojim portalima objavili i fotografiju na kojoj Donald Tramp, predsednik SAD, na vrhu zgrade kleči u narandžastom odelu ispred jednog njihovog borca koji se sprema da ga obezglavi dok ovaj čita saopštenje islamista. U pozadini se vijori prepoznatljiva zastava Islamske države.

foto: Profimedia

"Ovo nam je naš Gospod obećao, a on ne krši svoja obećanja. Amerika i njeni saveznici misle da će nas uplašiti i da će pobediti mudžahedine, ali neće", navodi se u tekstu ispod fotografije.

Istovremeno, ekstremisti su objavili i poster s detaljnim uputstvima kako da se teroristi približe svojim visokorangiranim metama.

"Brat mudžahedin obučen kao novinar može da učestvuje na konferencijama za novinare, forumima i sastancima koji će mu omogućiti da dođe blizu svoje mete. Takođe može da upotrebi kameru kao eksplozivnu napravu ili skrovište za vatreno oružje" navodi se u uputstvu ekstremista.

foto: Printscreen

Drugi način za likvidaciju jeste korišćenje dalekometne snajperske puške kako bi se meta eliminisala s bezbedne udaljenosti.

"Usamljeni vuk može da napadne konvoj u kome se nalazi svetski lider koristeći snajpersku pušku".

Treći način podrazumeva napad Molotovljevim koktelom i hladnim oružjem:

foto: Profimedia

Veliki udarac

"Operacija eliminacije mete može se izvesti i korišćenjem hladnog oružja i Molotovljevih koktela. To podrazumeva da napadač unapred pripremi plan za povlačenje.

U apelu, sledbenici se pozivaju da podmetnu velike požare u SAD i Evropi kako bi se izazvali što veći ekološki problemi.

Podsećamo, El Bagdadi se razneo sa dvoje svoje dece kada je bio sateran u ćorsokak u tunelu ispod vile u Idlibu, gde se skrivao. Njegova likvidacija zadala je veliki udarac džihadistima, koji sad traže način kako da se osvete i izvedu napad velikih razmera kako bi svima pokazali da nisu uništeni.

Kurir.rs / Foto:Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track