Najnovije vesti

POGLEDAJTE KAKO JE RUSKA VOJSKA ZAUZELA BIVŠU AMERIČKU BAZU: Vojnici SAD otišli u žurbi, mnoge stvari ostale netaknute (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VAŽNO POSTROJENJE

POGLEDAJTE KAKO JE RUSKA VOJSKA ZAUZELA BIVŠU AMERIČKU BAZU: Vojnici SAD otišli u žurbi, mnoge stvari ostale netaknute (VIDEO)

Planeta

Ruska vojna policija i stručnjaci za uklanjanje bombi preuzeli su kontrolu nad aerodromom u Alepu, koji su u žurbi napustile američke snage tokom povlačenja.

Operacija obezbeđivanja baze je takođe snimljena.

Sve donedavno, vazdušna baza Sirin bila je jedno od najvećih vojnih postrojenja koje su američke snage zauzele u Siriji, ali brzo je napušteno nakon što je predsednik Donald Tramp naglo objavio da SAD nemaju razloga za ostanak u regiji osim osiguranja nafte.

Odlazeće američke trupe očito su pokušale da ostave što je manje moguće tragova iza sebe, jer su snimljene desetine kamiona kako evakuišu teret, dok su to područje nekoliko dana pre toga "tresle" eksplozije.

Međutim, mnogo toga je ipak ostalo netaknuto, poput teretane, i što je najvažnije, neobrađenog i dalje strateški važnog aerodroma.

Ruska vojska planira da napuštenu američku bazu pretvori u centar za distribuciju humanitarne pomoći.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...