RODITELJI GA ZLOSTAVLJALI, AMPUTIRANE MU OBE NOGE: Tragična sudbina dečaka (5) iz Britanije će vas razbesneti! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

pravda za tonija

RODITELJI GA ZLOSTAVLJALI, AMPUTIRANE MU OBE NOGE: Tragična sudbina dečaka (5) iz Britanije će vas razbesneti! (VIDEO)

Planeta -

Pola Hadžel (52), majka osmero dece, i njen suprug Mark usvojili su petogodišnjeg Tonija dok je još bio beba nakon što su ga biološki roditelji toliko zlostavljali da su doktori morali da mu amputiraju noge.

Oba roditelja su sada u zatvoru, služe kaznu od deset godina. Ali, Pola i Mark s tim nisu zadovoljni, vode kampanje za povećanje kazni u Velikoj Britaniji u slučaju zlostavljanja dece, pa su već predstavili parlamentu takozvani "Tonijev zakon" predstavili parlamentu, piše Sky News.

Slomljeni svi udovi, dislociran gležanj i nožni prsti, višestruki prijelomi

Pola Hodžel opisala je trenutak kada je prvi put vidjela TonIja.

"Socijalni radnik me je 2015. pitao hoću li posetiti četveromesečnu bebu u bolnici kojoj su polomljeni udovi. Pomislila sam: To nije problem, prelomi zarastaju. Kada sam došla u bolnicu i videla to sićušno dete, medicinska sestra mi je pokazala njegovu istoriju bolesti i rekla je da će da mu trebati doživotna nega“, obrazlaže Pola.

“Kazala mi je da su u razdoblju od pet nedelja detetu slomljeni svi udovi, da mu je dislociran gležanj i nožni prsti, da ima višestruke prelome i da čitavih deset dana nije imao medicinsku pomoć“, dodala je.

“Dobio je sepsu, počeli su da mu otkazuju unutarnji organi i završio je na aparatima. Da se lekari nisu toliko trudili oko njega, ne bi preživio. Odveli smo ga kući. Za nedelju dana je počeo da se smeje", kazala je Hadžel i dodala da ne nameravaju da odustanu.

Hadžel je objasnila kako je nezadovoljna kaznom koju su dobili njegovi biološki roditelji počela promicati ideju za povećanje kazne u slučaju zlostavljanja dece. Rekla je kako su ona i njen suprug ove godine otišli u parlament gde je njihov zastupnik predao 12.000 potpisa za kampanju koja poziva na strože kazne.

“Dosad smo se sastali s raznim advokatima, okružnim tužilaštvom. Ne nameravamo da odustanemo“, rekla je.

(Kurir.rs/Indeks.hr/Sky News; Foro: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track