U BRITANIJI DOŽIVOTNA ROBIJA ZA TERORISTE? Premijer Džonson: Najoštrije kazne i za seksualne i nasilne zločine
Foto: EPA

posle napada u londonu

U BRITANIJI DOŽIVOTNA ROBIJA ZA TERORISTE? Premijer Džonson: Najoštrije kazne i za seksualne i nasilne zločine

Planeta -

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će pooštriti kazne ljudima osuđenim za nasilne zločine i terorizam, poput napadača koji je u petak u Londonu ubio dve osobe, ukoliko njegova konzervativna partija pobedi na nacionalnim izborima ovog meseca.

"Donećemo strože kazne za ozbiljne seksualne i nasilne prestupnike i za teroriste", rekao je konzervativni lider za BBC.

"Apsolutno ne odobravam činjenicu da je ovaj čovek bio na slobodi, mislim da je to grozno i preduzećemo akcije", rekao je Džonson nakon što je muškarac koji je prethodno osuđen za terorizam u petak u Londonu ubio dve osobe.

foto: EPA

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab takođe je danas rekao da bi u nekim slučajevima ljudi osuđeni za terorizam trebalo da dobiju doživotnu robiju, sugerišući da će konzervativna vlada pojačati kaznene mere. Rab je podržao obećanje premijera Borisa Džonsona da će prekinuti trenutnu praksu da ozbiljni prestupnici mogu automatski biti pušteni ranije iz zatvora, prenosi Rojters.

"Rekli smo da očekujemo za teška teroristička dela najmanje 14-godišnju kaznu. Ne mislimo da bi svi nužno trebalo da budu pušteni na slobodu, mislimo da bi za neka krivična dela kazna trebalo da bude doživotna robija, a takođe smatramo i da bi teroristicki prestupnici trebalo da odleže punu kaznu", rekao Rab je za Skaj Njuz.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track