Najnovije vesti

LIDERKA HONGKONGA PORUČILA: Zakon SAD i sukobi demonstranata i policije ugrožavaju nade da će se ekonomija oporaviti!
Foto: AP/Kin Cheung

nemiri se nastavljaju

LIDERKA HONGKONGA PORUČILA: Zakon SAD i sukobi demonstranata i policije ugrožavaju nade da će se ekonomija oporaviti!

Planeta

Liderka Hongkonga Keri Lam izjavila je danas da su prošlonedeljni sukobi demonstranata i policije ugrozili njene nade da će prekid nasilja omogućiti da se oporavi ekonomija.

Lam je najavila da će vlada uskoro pokrenuti četvrti krug mera za podršku poslovanju, zaštitu radnih mesta i pružanje ekonomskih olakšica, prenosi AP.

Ona je ocenila i da novi američki zakon za odbranu ljudskih prava u Hongkongu predstavlja "mešanje u poslove te teritorije, koje će ugroziti poverenje i razviti neizvesno poslovno okruženje".

Hongkoška policija ponovo je tokom vikenda koristila suzavac da bi rasterala hiljade demonstranata koji su izašli na ulice tog grada pod kineskom kontrolom.

Protest u trgovačkoj četvrti Cim Ca Cui usledio je nakon što su se stotine ljudi okupile danas ispred američkog konzulata u Hongkongu u znak zahvalnosti zbog podrške SAD antivladinim protestima koji traju skoro šest meseci.

Američki predsednik Donald Tramp je protekle nedelje potpisao zakon koji je prethodno usvojio Kongres, a kojim se podržavaju protesti u Honkongu i predviđaju sankcije za kineske i honkoške funkcionere.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Kin Cheung

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...