RUSKI KRIJUMČAR NA NEVEROVATAN NAČIN PREVARIO MIGRANTE U šumi postavio lažne oznake kako bi ih uverio da su stigli do EU
Foto: Youtube/Printscreen

uzeo im novac i pobegao

RUSKI KRIJUMČAR NA NEVEROVATAN NAČIN PREVARIO MIGRANTE U šumi postavio lažne oznake kako bi ih uverio da su stigli do EU

Planeta -

Rusija je proterala četiri migranta i uhapsila njihovog krijumčara koji je u jednoj šumi postavio lažne oznake kako bi oni poverovali da su stigli do granice Finske.

Muškarac je podigao lažnu ogradu i postavio lažne granične oznake u blizini stvarne granice, a zatim je od četvorice migranata tražio 10.000 evra što ih je navodno doveo u Evropsku uniju, javili su ruski mediji pozivajući se na Graničnu službu.

"Samoproglašeni krijumčar odlučio je da lako dođe do novca, a da im ne pomogne", rekli su graničari.

Posle nekoliko sati pešačenja šumom, usmerio je migrante do lažnih oznaka, uzeo im novac i ostavio ih.

Video granične službe pokazuje kako četvorica stoje usred šume i dižu ruke u vazduh kada su graničari prišli da ih uhapse.

To se dogodilo 28. novembra kod Sankt Peterburga.

Četiri migranta iz Južne Azije osuđena su na novčane kazne i proterivanje iz Rusije. Lažni krijumčar bi mogao biti tužen zbog prevare.

Migranti, uključujući državljane siromašnih zemalja centralne Azije, Afrike i Avganistana, redovno pokušavaju da pređu granicu između Rusije i Finske. Tokom 2015. godine, usred migrantske krize u Evropi, hiljade ljudi su krenule teškim putem kroz Polarni krug da bi iz Rusije ušli u Norvešku.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track