Najnovije vesti

OTVORENO KLAĐENJE NA RAZULTATE BRITANSKIH IZBORA: Favoriti konzervativci i Džonson! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

dan d u velikoj britaniji

OTVORENO KLAĐENJE NA RAZULTATE BRITANSKIH IZBORA: Favoriti konzervativci i Džonson! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Najstarija britanska kladionica Vilijam Hil otvorila je klađenje o rezultatima parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji koji se održavaju danas, i za sada se konzervativcima daje velika prednost.

Prema poslednjim objavama na sajtu kladionice, za opciju "da konzervativci osvoje između 350 i 399 mesta" ponuđena je kvota 5:4, dok su, prema proceni kladioničara, šanse da Laburisti dobiju većinu na izborima znatno manje, i vrednuju se kvotom od 10:1.

Kada je reč o tome da li će Boris Džonson proći za poslanika u svojoj izbornoj jednici, kladioničari mu daju više sanse (kvota 4:1) nego prošli put kada je imao tanku većinu od 50,8 odsto glasova.

Ovo je od posebnog značaja za dosadašnjeg britanskog premijera, jer još od 1906. godine nijedan član njegove stranke nije postao predsednik Vlade, a da nije izabran za poslanika u aktuelnom sazivu.

foto: Profimedia

Britanski kladioničari, kada je reč o rezultatima pojedinačnih partija, najveću prednost daju vladajućim Konzervativcima.

Naime, za opciju po kojoj bi Konzervativna stranka samostalno osvojila većinu mesta u Donjem domu, ponuđena je kvota 4:11, mogućnost da niko pojedinačno neće imati prostu većinu procenjena je kvotom od 9:4.

Laburistička stranka je za eventualno osvajanje apsolutne većine "počašćena" kvotom 16:1, dok je najneverovatnije da će to poći za rukom Liberalno-demokratskoj opciji (250:1).

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...