OD NJE ZAVISI! MERKELOVA NAJMOĆNIJA ŽENA NA SVETU: Forbsu kaže da ona već devet godina VLADA PLANETOM (FOTO)
Foto: Profimedia

NEMAČKA KANCELARKA VLADA

OD NJE ZAVISI! MERKELOVA NAJMOĆNIJA ŽENA NA SVETU: Forbsu kaže da ona već devet godina VLADA PLANETOM (FOTO)

Planeta -

Angela Merkel, nemačka kancelarka, imenovana je za najmoćniju ženu na svetu za 2019. godinu u Forbsovom godišnjem izveštaju.

Za svaku godinu Forbs pravi listu najuticajnijih žena širom sveta u politici, ekonomiji i zabavi. Merkelova se u samom vrhu nalazi već devet godina, a Forbs je pohvalio kancelarku zbog svoje rezervisanosti i zbog politike prema izbeglicama, koja se značajno razlikuje od stava koji ima američki predsednik Donald Tramp.

foto: EPA / Clemens Bilan

Na drugom mestu nalazi se Kristin Lagard, nova predsednica Evropske centralne banke, koja je prethodno obavljala posao direktorke MMF. Lagard je na prošlogodišnjoj listi bila 22.

foto: AP / Jose Luis Magana

Iza nje je Nensi Pelosi, koja je prva žena koja je na poziciji predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa. Pelosi je u septembru saopštila da je zvanično pokrenuta istraga o opozivu predsednika Trampa, posle optužbi da je zloupotrebio svoju funkciju.

foto: AP

Na 100. mestu nalazi se mlada švedska akrivistkinja Greta Tunberg, koju je magazin "Tajm" juče proglasio za ličnost godine.

foto: Profimedia

Na listi su još, između ostalih, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, Melinda Gejts, direktorka Fondacije Bil i Melinda Gejts, Kristalina Georgijeva, nova direktora MMF, Opra Vinfri.

(Kurir.rs/Forbs, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track